Реклама / Ads
0| 3095 |24.06.2022 НОВИНИ

Божанов: Имам много работа за довършване. Бих продължил да съм министър

.
Божидар Божанов Източник: стопкадър, bTV
Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов коментира пред бТВ, че причини за падането на кабинета има много. По думите му не е заради РСМ, а заради това, че са били засегнати интереси за милиарди по редица канали. “Дори министър Генчовска каза, че френското предложение е добро, така че по-скоро други са причините. Милиардите се трупат”, добави той.
 

Той обясни, че атмосферата по време на заседанията на Министерски съвет е била спокойна.

 

Относно евентуални нови избори Божанов коментира: "Това зависи от "Продължаваме Промяната" дали ще съставят нова формула за кабинет. Изглежда малко вероятно. Изборите са на вратата, но това не е добре за държавата. Ние от ДБ се готови за избори".

 

На въпрос дали би се включил в нов кабинет, министърът в оставка отговори, че тези решения се взимат от колективните органи на "Демократична България", но по все още има много работа за довършване: "Бих продължил тази работа. Но един министър не работи в изолация. Трябва да има политическа подкрепа".

 

"В моята администрация хартията отпадна почти изцяло. Но отпадането ѝ изисква законодателно изменение. Много от тях са предложени и обсъдени. Въпросът е, че те да минат, ни трябва парламент", добави Божанов.

 

Във връзка с френското предложение за вдигане на ветото, което бе прието от НС тази сутрин, Божанов каза: “Има консенсус, че това е най-доброто досега. Засилва се българското вето, осигурява интереса ни, нашите изисквания влизат в рамката. Макар в последните дни “Демократична България” направиха голямо усилие то да мине, е и успех на премиера, и на екипа му, на МВнР, на редица български институции…”

 

"Важно беше да стане сега, защото това добро предложение, не само защото "Демократична България" смята така, но и външният министър, и президентът са на същото мнение", добави Божанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3148 |24.06.2022 Макрон разчита на българския парламент за РСМ, но признава: Упражнихме много силен натиск върху България . 0| 2748 |23.06.2022 Божанов: Не е сигурна електронната система за избор на членове на ВСС . 0| 2897 |23.06.2022 Севлиевски: Темата Северна Македония е много по-голяма и от Борисов, и от партиите . 0| 3264 |19.06.2022 На ВМРО много им се иска да има избори. Каракачанов крещи от бърлогата: Някакви Кировци и Христовци се упражняват върху България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads