Реклама / Ads
18| 6511 |03.03.2010 НОВИНИ

Божидар Димитров пазел скандална личност?

.
Божидар Димитров
Министърът без портфейл Божидар Димитров е пазел от уволнение арестувания главен секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Стефан Николов.
 
Това каза днес пред журналисти вицепрезидентът ген. Ангел Марин, който присъства на връх Шипка на честванията по случай 132-та годишнина от Освобождението на България.




Марин бе категоричен, че не знае кой е предложил Николов на поста. Вицепрезидентът обаче уточни, че когато беше назначен нов шеф на Държавната агенция за българите в чужбина е разговарял с Райна Манджукова, тъй като имал доста информация за нередностите в тази агенция.

“Райна Манджукова е човек, който изключително добре е запознат с материята, има голямата амбиция да въведе голям ред. Но се зачудих, че двама души бяха оставени в агенцията при нейното прочистване. Разбрах, че за това да бъдат оставени тези двама души има намеса от хора, които стоят над нея (бел. ред.- Райна Манджукова). Хора, които са й забранили да ги пипа. Говоря за този, който й е началник. Министър Божидар Димитров”, обясни вицепрезидентът.

“Много от фалшивите документи са разкрити. Но има и случаи, при разглеждане на молби за гражданство на седмица да отхвърляме по 100-150 и повече молби поради това, че има подправени документи. За съжаление са се промушили и такива, защото все пак човек отвътре е ерозирал системата. Ние се борим срещу хората, създаващи канали за фалшиви и неверни документи за българско гражданство. А тук от един път се казва, че в нашата крепост има човек, който предава нещата. Това е много сериозно, много тежко”, каза още вицепрезидентът.

“Другото нещо, което може да се направи, е, когато се установи кои хора са станали български граждани с тези неверни документи, които задържаният евентуално е направил, има процедура. Съгласно чл. 22 от Закона за българското гражданство да се отнеме натурализацията. И това ще бъде направено”, увери генералът.

Frognews.bg припомня, че Николов беше арестуван тази седмица във връзка с делото за разбития канал за уреждане на молдовци и украинци с българско гражданство. В ареста е и шефът на Дирекция “Миграция” в МВР Стефан Христов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5935 |28.02.2010 Мартин Димитров: “Белене” е черна дупка, която поглъща пари . 2| 5531 |23.02.2010 П. Димитров: Томов е в призказката за "Червената шапчица" . 10| 5487 |22.02.2010 Ал. Томов: Станишев и П. Димитров доведоха "Кремиковци" до фалит . 18| 5232 |19.02.2010 В интернет поведоха бунт срещу депутата-лобист Емил Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads