Реклама / Ads
2| 4970 |20.12.2007 НОВИНИ

Болниците вече ще могат да се продават, стига да не сменят дейността

.
Кабинетът отмени забраната за приватизация на лечебни заведения. При продажбата им, търговското дружество, което ги е купило ще бъде длъжно да извършва лечебни и социални дейности за срок от 15 години.
 

Граждани на държави членки на Европейския съюз, на държави - страни по споразумението за Европейското икономическо пространство, както и на Швейцария ще могат да бъдат назначавани за държавни служители в България, реши още кабинетът, предаде БТА. Достъпът е ограничен по отношение на длъжностите за висши държавни служители, както и тези за изпълнение на функции в сфери, традиционно свързани с националния суверенитет - отбрана, обществен ред, външна политика, национална сигурност и опазване на държавната тайна.

Правителството одобри днес проект на закон за изменение и допълнение на Закона за държавния служител. С него се урежда и статутът на български държавни служители, които временно работят в институции на ЕС. Това ще става за период от шест месеца до четири години, през който българският служител ще продължава да получава определената му заплата, като запазва и длъжността, на която е назначен. Други промени целят да се даде възможност за по-бързо израстване в кариерата на младите специалисти, получили високи оценки при годишното си атестиране. Минималният срок за повишаване в ранг на служителите с младши рангове става две години, докато в действащия закон той е три години.
От 12 на 20 лева се увеличават дневните пари при командировка в страната, когато престоят включва и нощувка в съответното населено място. Правителството прие увеличението с 67%, което съответства на инфлационните процеси през последните осем години. Последната промяна на тарифата на командировъчните е от 1999 г. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5330 |20.12.2007 Подкупът от 20000 евро бил за Румен Петков, казва в разговор арестуваният прокурор Ангел Дончев . 7| 4706 |20.12.2007 ГЕРБ без мнозинство в следващ парламент, разчита на „патерица” от ВМРО . 1| 5367 |20.12.2007 Бюджет 2008 вече е факт, опозицията го нарече "надписана сметка" . 5| 9060 |20.12.2007 Арестуваха висш прокурор с подкуп, той плаши с кукловодите в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads