Реклама / Ads
16| 4384 |09.02.2021 НОВИНИ

Д-р Борис Велев: Сънародниците ни искат нов политически морал

.
Д-р Борис Велев
Сънародниците ни искат нов политически морал. Дори държавният глава постави неколкократно акцент върху тази необходимост. Това каза д-р Борис Велев член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България и координатор на сектор „Правосъдие“ по телевизия „Евроком“.
 

„Политическият процес не е самоцелен, свързан е с много секторни развития на страната и обществото ни. Важно е млади политически формации с нови хора, които не са обременени да получат представителство в бъдещия български парламент. България има нужда от нови лица, които да наложат нов морал. Необходимо е да не сме свидетели на преливане от скандал в скандал и от проблем в проблем“, заяви Велев.

 

„Още на Учредителното събрание заявихме, че няма да сме лидерска партия. В нея участват много експерти, които ще имат свобода да изработват политики и да ги реализират“, уточни д-р Велев.

 

„В момента в партията ни от няколко месеца тече задълбочен дебат за полагане на акценти къде трябва да попадне правосъдната система. Изработили сме секторна политика „Правосъдие“, която ще бъде публикувана и ще залегне в политическата програма на партията. Съвсем скоро ще бъде представена в уебинар и достъпна за обществото“, разказа той.

 

„На първо място предложенията ни за законови промени са отнесени до по-голяма независимост на съдебната власт в частност съда, като сме предвидили той да се самоуправлява и да бъде откъснат от прокуратурата.

 

Достъпният и справедлив процес ще бъде резултатът, а за да достигнем до него ще трябва да покажем пътя. Целта ни е да повишим доверието на гражданите в българската съдебна власт, а именно в гражданския, наказателния и съдебен процес“, каза координаторът на сектор „Правосъдие“.

 

По думите му Републиканци за България акцентира върху проблеми, които тормозят българските граждани през последните десетилетията. Едно от залегналите предложения в програмата е създаване на имотен регистър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4019 |05.02.2021 Христо Иванов с ново обжалване заради записите с гласа, наподобяващ този на Борисов . 8| 3570 |05.02.2021 Политологът Борис Попиванов: В парламента шоуто надделява над парламентаризма . 25| 8973 |05.02.2021 Копринка Червенкова: Сблъсък Борисов и Радев ще бъде сложен и няма да е в полза на Борисов . 12| 10761 |05.02.2021 Сашо Диков: Японският император и Борисов не бъркат никога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads