Реклама / Ads
14| 5788 |08.04.2010 НОВИНИ

Борисов дава на прокурор комисията "Шушулов"

.
Кратко описание Източник: източник
Бойко Борисов заяви, че прокуратурата ще разследва ДКЕВР от времето, когато Константин Шушулов е бил неин шеф. Той увери, че толерира поведението на прокуратурата и я призова да бъде още по-безкомпромисна.
 

"Парадоксът е, че от държавната атомна централа електрическата енергия излиза на 66 лв. и когато стигне в държавна болница, тя плаща 138 лв. и не мога да намеря логика – кой го налага това нещо", коментира премиерът. Той запита защо няма инвестиционен план, по който са правени договорите за продажбата на енергия, които според него, са изцяло лобистки. Министър-председателят се закани утре да посочи виновните затова. Днес следобед Борисов ще се срещне с представители на електроразпределителните дружества и ще обсъди с тях условията за дивидентите. "Аз ще бъда много взискателен и много точно ще им проверя всичките им инвестиции. Всичко, което държавата е пропуснала да си го прибере, ще си го прибере", категоричен бе той.

"Държавният регулатор трябва да обясни защо толкова години са държани тези толкова високи цени – целият борд на държавния регулатор си имат имена хората в него, пратени са от политически партии там", коментира още министър-председателят. Той призова медиите да съобщят много точно имената на хората, които са участвали в този "пладнешки грабеж". "Всичко опира до две думички – политическа воля", смята Борисов. По негово мнение именно от тази политическа воля са се ръководили членовете на борба на ДКЕВР. Той предупреди, че ще бъдат проверени протоколите от заседанията на комисията и ще се види как са гласували отделните членове. "Все едно Вие сте спали и не ви е имало и сега сте се родили и сте дошли в една държава, в която сега почвате да казвате: "Ама, а, това как е било", обърна се Борисов към медиите, като ги порица, че е трябвало да питат по-настоятелно и да се интересуват повече за проблема преди. "Но Ви благодаря затова, защото Вие в случая ми помагате хората да стигнат до истината и когато я разберат, още повече ще оценят това, което правя за тях", каза още той на журналистите.

Запитан дали ще се търси отговорност от бившия председател на ДКЕВР Константин Шушулов, Борисов потвърди, че ще сезира прокуратурата. Той увери, че толерира поведението на прокуратурата и я призова да бъде още по-безкомпромисна. "Затова съм толкова отмъстителен в момента и толкова искам да излезе истината наяве. Аз за разлика от Вас, не мога да стоя и някой да ме краде или да ме направи на будала", каза още Борисов към медиите. Очакванията си за срещата с американския президент Барак Обама, Борисов обобщи с две думи: "Гладен съм"!

По отношение на ветото на президента върху промените в НПК, Борисов увери, че ще го разгледат внимателно. Той призна, че наистина един от текстовете трябва да се прецизира, за да бъдат спокойни всички граждани. "Много сериозно ще се отнесем към забележките, които е отправил и мотивирано писмено ще кажем дали и кои ще приемем и кои няма да приемем и защо", заяви премиерът. По негово мнение, в закона трябва да остане текста за служебния защитник трябва да бъде запазен. Предстоят парламентарни дебати за прецизиране на текста, касаещ анонимният свидетел.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5299 |08.04.2010 Лечков към прокурорите: 7 г. ме проверявате, открийте нещо . 7| 4828 |08.04.2010 Главният прокурор застана зад Роман Василев . 5| 4884 |08.04.2010 Бойко Борисов на вечеря с Обама в Прага . 21| 4781 |07.04.2010 Борисов обеща редовни заплати за лекарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads