Реклама / Ads
55| 4915 |02.02.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: И един българин да е останал в Египет, ще го приберем

.
Б. Борисов
Пращал съм 10-15 пъти самолета да прибира и моряци, и полицаи, и съвсем обикновени граждани, има хора, на които не може да се угоди, но те не ме интересуват, каза премиерът.
 

Развам се, че всички са си тук, надявам се и в Египет нещата да се оправят, обяви по ТВ 7 премиерът Бойко Борисов. Ако има и един сънародник, останал някъде, ще изпратим самолета пак. Днес на МС ще вземем решение за финансиране на тези полети. Ако се наложи самолетът, който е заделен, ще приберем хората, каза премиерът, който забранил всички други полети. Пращал съм 10-15 пъти самолета да прибира и моряци, и полицаи, и съвсем обикновени граждани, има хора, на които не може да се угоди, но те не ме интересуват, коментира Борисов реакцията на някои противници на това да се праща самолет.

В Египет социалният въпрос е свързан с религията, каза преди това Кирияк Цонев, български дипломат, журналист и писател. Нерешаването на социалните проблеми води до разширяването на религията сред широките мясялмански маси, 90% от които са неграмотни, каза той. В Кайро трябва да кацне пратеник на Обама и е важно какво ще каже той на Мубарак, защото макар и проамерикански настроен, той е вече изчерпан, коментира специалистът.

Благодарение на бързата реакция на правителството много хора сега са щастливи, ако бившето правителство беше реагирало така в Либия, нямаше да има такъв случай. Трябва да има и втори самолет, коментира треньорът Стойчо Младенов. Той съобщи, че всички извозвали по най-бързия начин поданиците си от Египет, американците веднага дръпнали 2000 души и продължили.

Frognews.bg припомня, че 63-ма български граждани се прибраха с правителственият самолет "Еърбъс" прибра от Египет. Заедно с тях са пътували двама руски и един египетски граждани. Самолетът е излетял от Кайро в 18.00 ч. и е кацнал на Летище "София" в 20.15 часа. Той бе пратен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Предната вечер група от около 100 български туристи се завърна от Египет с чартърен полет на "България Еър". Българите са почивали в Хургада. Те не бяха еднозначни в реакциите си - едни съжаляваха заради прекъснатата си ваканция, други бяха доволни, че са се прибрали.

Повечето туристите разказаха, че обстановката е била напрегната.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5374 |01.02.2011 Борисов: Искам с разум и мир да приемем закон за БАН . 77| 5821 |29.01.2011 Б. Борисов: Къде го има това, президентът всеки ден да критикува правителството? . 107| 7923 |28.01.2011 Б. Борисов: Първанов дирижира атаката срещу мен и ГЕРБ много коварно . 118| 5977 |27.01.2011 Борисов: Атакуват мен, но това няма да ме разколебае

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads