Реклама / Ads
18| 5648 |13.01.2014 НОВИНИ

Борисов: Нямам общо с кръга "Капитал"

.
"Държа да подчертая, че не приемам никакви обвинения, че имам нещо общо с така наречения кръг Капитал или че има влияние от когото и да било върху партия ГЕРБ. Нещо повече – никога не съм допускал влиянието на каквито и да е кръгове в управлението на страната. Аз и ГЕРБ винаги сме се занимавали с политика и сме се старали да градим България.Това заяви преди минути Бойко Борисов по Фейсбук.
 

Факт е, че сочените за подобни министри с подобно влияние в момента не са нито депутати, нито в ръководството на ГЕРБ, а в други формации. Черният ПР винаги е бил във въоръжението на друга група политици и пусканите напоследък скъпоструващи клипове, целящи да унизят и внушат слабост на Радан Кънев и бившия президент Първанов, са ярко потвърждение на това", смята Борисов.

"Когато месеци наред ТВ7 и Телевизия Алфа с директни излъчвания притесняваха мен и моето семейство, когато като лидер на най-голямата опозиционна партия многократно молех вътрешния министър да бъде прекратено това, и когато от трибуната на Народното събрание призовавах лидерите на останалите партии да осъдят тази недопустима намеса в личния живот, нито една партия не осъди тези действия, включително и Реформаторският блок. Аз предупредих, че това ще стане опасен прецедент, който няма нищо общо с политиката".

"Всеки български политик декларира своите имоти в данъчна декларация и в декларация пред Сметната палата, а компетентните органи извършват проверки. Аз не се притеснявам от проверки и дори в момента ми се правят такива данъчни ревизии. Единствените ми притеснения са били, че се нарушава общественият ред и спокойствието на семейството и съседите ми. Най-добре е вътрешният министър да обясни по какви критерии на едни медии се позволява да снимат домовете на политиците и включително да се правят нерегламентирани митинги, демонстрации и заплахи за имота ми от десетки хора, а на други медии – не се позволява да снимат", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

"Подчертавам още, че всеки кмет на ГЕРБ е автономен във вземането на решения, касаещи управлението на градовете. Указанията, които имат от партията са да се ръководят стриктно единствено от Закона за обществените поръчки, а не от партийната принадлежност на участниците в конкурсите", казва още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5634 |08.01.2014 Борисов: Всички сме за сваляне на имунитета на Сидеров . 27| 5727 |06.01.2014 Бойко Борисов: Лютви Местан прихвана от Станишев да лъже . 39| 5716 |04.01.2014 Б. Борисов: Нито аз, нито Цветанов сме в списъка за Европарламента . 56| 5769 |03.01.2014 Борисов: Анализаторите грешат за Изпълнителната комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads