Реклама / Ads
53| 6911 |15.10.2014 НОВИНИ

Борисов: Провокация е да преговаряме с Трайчо - свален от мен министър

.
Бойко Борисов
Разговорите ни с Реформаторския блок спират поради няколко причини - да пратиш министър, свален от мен, на преговаря е провокация. Но по-важното е, че те не могат да гарантират най-важното за едно правителство - стабилността му. Това заявява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
Те говорят за мнозинство, но ние с тях нямаме мнозинство и трябва да се търси още някой. Те от сега са заявили условия, които са неизпълними. Аз с никой от останалите не съм говорил, но ясно е че реформаторите са направили такива срещи. Не виждам никакъв смисъл на въпроса им "Кой", допълва Борисов.

Ние цяла година отговаряхме на този въпрос като се бихме в парламента с коалицията БСП, ДПС и Атака. Да бъде назначен Пеевски не може без Станишев, Местан и Орешарски. Кое не е ясно кой го предложи - Станишев, Местан и Орешарски. Какво значи, че е това да ни разделя?, казва още той пред "24 часа". А вече и го написаха медиите на Реформаторския блок - нещо, срещу което те уж се бореха, посочи Борисов.
Оказва се, че по сериозни теми те не можели да преговарят, трябвало да питат партиите си. Вече няколко месеца ни проглушиха ушите кой не трябва да е премиер, сега разбираме, че не сме ги разбрали. Или може би това е поредният им трик. Аз съм отговорен човек и съм готов, ако спрат да се държат все едно все едно са в предизборна кампания да назнача нови преговори, да пратя пак преговорен екип и да продължим. Но да ни гарантират отговорност, включително и с кадрови предложения относно ръководството в Народното събрание, правителството, агенциите и визия за споделена отговорност.Днес те не са имали тази готовност. Нашият преговорен екип, напомням, беше оторизиран от Изпълнителната комисия да взема решения, и след като колегите Цачева, Стоянова и Бъчварова бяха толкова категорични след толкова часове, предполагам че са имали основание да го направят,обяснява лидерът на ГЕРБ.

За съжаление говорителят на Реформаторския блок е написал във фейсбук профила си, че въпросът "Кой" ни е разделил. Това е несериозно, а и ние ясно отговаряме на този въпрос, посочи Бойко Борисов. Той отбелязва със съжаление, че броят на мандатите на ГЕРБ и РБ са малцинство и сборът им не прави 121 депутати, а това не може да се нарече стабилност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4381 |09.10.2014 Борисов: Не водя разговори с РБ, но да се чувстват поканени . 59| 4670 |08.10.2014 Борисов: Нови избори, ако не осигурим стабилно мнозинство . 13| 4452 |08.10.2014 Стоилов: С ГЕРБ ще се консултираме, а не преговаряме . 3| 4258 |05.10.2014 Б. Лукарски: Борисов ни има телефоните, ще преговаряме заедно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads