Реклама / Ads
55| 5987 |26.08.2012 НОВИНИ

Борисов: Строим дори в криза

.
Б. Борисов
Правим повече отколкото през последните 20 години и това се вижда, констатира премиерът Б. Борисов. Стремим се към по-добри пътища и по-добър живот, добавя вицепремиерът Дянков.
 

"Дори в условията на криза правителството строи и прави повече, отколкото е правено двайсет години преди нас и това се вижда." Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Гоце Делчев, предаде Дарик радио.

Премиерът присъства на пуска в експлотация на ЛОТ 8 от Програмата за рехабилитация на пътната инфраструктура, финансирана от Световната банка. Лотът включва два участъка - път III-198 Гоце Делчев - с. Пирин от км 2+633,91 до км 33+542,20 и път III-198 Петрич - ГКПП Македония от км 60+200 до км 92+184,74. Общата дължина на трасето е почти 63 километра, а проектът е на стойност близо 26 млн. лв. без ДДС.

Водосвет беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Натанаил. На събитието присъстваха народни представители от Благоевградски многомандатен избирателен район, областният управител на Благоевградска област Костадин Хаджигаев, ръководители на институции, представители на фирмата - изпълнител на проекта, общински съветници и граждани.

Министър-председателят беше придружаван от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и от министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на околната среда и водите Нона Караджова.

"Тази инвестиция е много важна за региона по няколко причини, безспорно това е пътуването между населените места и свързаността, която дава възможност на хората да пътуват между градовете безаварийно", каза регионалният министър Лиляна Павлова и допълни, че именно този път ще бъде много важен през следващите години, "тъй като ще се използва за обходен маршрут при изграждането на ЛОТ 4 на автомагистрала "Струма" и целият трафик в България от Кулата ще минава от тук". Министърът пое ангажимент със спестените от този проект средства да се направи и обхода на Гоце Делчев, за да не влиза трафикът в града.

"Стремим се не само да има по-добри пътища, но и да има по-добър живот в този край", каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 5863 |22.08.2012 Борисов: Всеки да признава, да казва и да посочва каквото знае . 25| 6194 |16.08.2012 Борисов: Нямаше как да кажем на моряците: Бягайте от кораба, защото ще го хванем . 56| 6704 |15.08.2012 Борисов: “Правете! Идвам, виждам и давам още пари” . 46| 8724 |13.08.2012 Борисов: Метрото излезе по-евтино от АЕЦ „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads