Реклама / Ads
34| 4706 |16.03.2009 НОВИНИ

Борисов се закани, че ще управлява сам

.
ГЕРБ ще спечели парламентарните избори това лято с голяма преднина и ще промени статута на България като най-бедна и корумпирана страна в Европейския съюз. Това заяви в интервю за агенция Ройтерс неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
"Народът иска справедливост. Аз съм безкомпромисен с корумпирани служители. Това е разликата между мен и социалистическия премиер Сергей Станишев," каза Борисов. "Ще имаме достатъчно гласове, за да формираме собствено правителство. Изключвам възможността за съставяне на коалиция," добави кметът на София. Той обикновено избягва въпроси дали иска да стане премиер, но сега каза, че ще заеме този пост, ако хората настояват за това.

Ройтерс обаче отбелязват, че дипломати от ЕС поставят под съмнение решителността на Борисов да разсече здравите връзки между политиците, съдиите и престъпните босове. “Това е така, заради предполагаеми негови връзки с подземния свят в България”, отбелязва още Ройтерс.

След двайсет години на посткомунистическа стагнация, откъслечни реформи и корупция обезверените българи възложиха надеждите си на 49-годишния политик, който е бивш бодигард, отбелязва Ройтерс. Социологически проучвания сочат, че дясната партия ГЕРБ увеличава преднината си пред управляващата Социалистическа партия на фона на недоволството, породено от глобалната икономическа криза, преди изборите прези юни или юли.

Борисов уволни десетки служители от общински подизпълнителни агениции и ги предаде на прокуратурата по подозрение във финансови измами. Той спечели българите и с приземения си изказ и кампанията за борба с престъпността като министър на вътрешните работи в предишното правителство. Борисов каза, че е създал ГЕРБ преди две години, за да се опълчи на корумпирания политически елит.

boiko_pravitelstvo_1.jpg  снимки Вяра Йовева

"Ние сме партия, която иска отново да спечели доверието на Брюксел, да бъде дисциплиниран, предвидим и истински партньор на ЕС и НАТО", каза той. "Ще постигнем това с усилена работа." По думите му, ако ГЕРБ дойде на власт, той ще започне разследване на големи приватизационни сделки и други договори, подписани от социалистите по подозрение за измами, както и на начина, по който те харчат големия бюджетен излишък. Борисов реагира гневно на обвиненията, че е имал минали връзки с подземния свят в България и ги отхвърли като пропаганда. "Хиляди пъти съм бил проверяван от моите врагове и нищо не е открито," каза той.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5071 |13.03.2009 Борисов и Цветанов си ипотекират имотите . 10| 5016 |13.03.2009 "Новера" - аут; Борисов се договаря пряко с други . 6| 5005 |12.03.2009 Замесиха Борисов с протеста на полицаите . 28| 5034 |10.03.2009 Социалисти предлагат 20 млн. лева, ако Цветанов предаде Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads