Реклама / Ads
58| 40960 |13.11.2013 НОВИНИ

Бриго Аспарухов: Не сбърках с Борисов

.
Ген. Бриго Аспарухов Източник: Булфото
Не съм сбъркал като предложих Бойко Борисов за главен секретар на МВР. Как да съм сбъркал, след като Борисов беше избран и за премиер с толкова голяма подкрепа? Има усет, има държание, има изказ. Ако го бях видял по-рано, щях да го привлека и в разузнаването.
 

Това коментира в „Лице в лице” по бТВ бившия шеф на разузнаването Бриго Аспарухов. Бойко Борисов никога не е бил член на НДСВ. Минчо Спасов говори малко по-емоционално, отколкото трябва. Няма как аз да съм предложил Борисов за член на НДСВ през 2000 година, защото НДСВ тогава не съществуваше, аргументира се той.

Запознах се с Бойко Борисов на една вечеря. Тогава той охраняваше лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов. Единственото, което видях у него, е желание и хъс да се върне в МВР. Той ми го сподели. Аз оказах само логистична подкрепа и разговарях с Георги Петканов, тогавашен вътрешен министър и със самия Симеон Сакскобургготски. Какво е станало после в кухнята, аз не мога да знам, обясни Аспарухов.

Аз ще съм щастлив, ако в БСП има само две крила, но те са много повече. Усещам, че има нагласи за съвместна работа между ГЕРБ и БСП. Моят анализ сочи, че разговор между Станишев и Борисов е изключен, тъй като има много натрупани личностни обиди и разговорът между тях трудно може да мине на държавническо ниво. Въпреки това и двамата биха могли да направят компромис, тъй като членуват в големи европейски политически формации, смята Аспарухов.

Тези дни има възел от различни събития, блъсканица по площадите. Едва ли някой си мисли, че произвеждането на избори може да се отлага безкрай. Виждам го в хубав пролетен ден. Бъдещето на България е в коалицията. Големите играчи са ясни. Те са двама - трима до четирима. Прогнозите на генерала са, че най-вероятно „Атака” ще е четвъртата политическа сила.

Подкрепям исканията за промени на Изборния кодекс в частта му за задължително гласуване. Това, че не се гласува на последните избори ни доведе до сегашната ситуация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 5699 |12.11.2013 Първанов завел Борисов при Бриго Аспарухов . 20| 5213 |07.10.2013 Бриго Аспарухов: Титанът Борисов отказа да състави кабинет . 30| 7094 |30.08.2013 Бриго Аспарухов: Да ни платят ако ще се бием срещу Сирия . 128| 6006 |16.07.2013 Бриго Аспарухов: Хората щяха да изгонят Борисов с камъни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads