Реклама / Ads
1| 2156 |23.07.2024 НОВИНИ

Британският военен министър: Състоянието на въоръжените ни сили е много по-лошо, отколкото си мислехме

.
Източник: БГНЕС
Състоянието на въоръжените сили на Обединеното кралство, поради десетилетия съкращения, е "много по-лошо, отколкото си мислехме“, алармира британският военен министър Джон Хийли, цитиран от Скай нюз.
 

Той заяви това на фона на предупреждението на бившия командващ украинската армия, че Великобритания и други демокрации трябва да се "събудят“ и да обмислят как да се защитят от нова световна война – ниво на готовност, което ще изисква цялото общество, не само военните, да бъде подготвено.

 

Генерал Валерий Залужни, който този месец пое поста като украински посланик в Лондон, посочи на конференция в Лондон: "Злото е тук и то е дошло да убива“.





Двамата говориха поотделно на годишната конференция за сухопътни войни на британската армия, организирана от мозъчния тръст Кралски институт на обединените сили (Royal United Services Institute (RUSI).

 

Хийли засегна широкообхватния преглед на отбраната, който правителството започна миналата седмица, заричайки се да установи "нова ера" за въоръжените сили.

 

Констатирайки, че "това са наистина сериозни времена“ с "бързо нарастващи глобални заплахи“, британският министър на отбраната отбеляза, че иска да избегне вековните тактики на армията, Кралския флот и Кралските военновъздушни сили да се карат помежду си за ограничени средства за подкрепа на домашни любимци проекти.





"Трябва да сме годни да се бием, а не да се бием помежду си“, подчерта Хийли.

 

Той продължи: "Знаем, че и трите рода войски са изправени пред много сериозни предизвикателства: изтощени сили, загуба на обществени поръчки, нисък морал, криза при набиране и задържане и ветерани, които нямат достъп до услугите, които заслужават.“

 

След това той допълни, че след две седмици в правителството, "сега виждаме, че тези проблеми са много по-лоши, отколкото си мислехме".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2188 |23.07.2024 Главчев отговаря на въпроси: Няма да сменя Калин Стоянов, Радев не може да спре Ненчев за Украйна /видео/ . 0| 2163 |23.07.2024 Киев: Окупаторите причиниха тази нощ щети на критична инфраструктура в Сумска област . 1| 2208 |23.07.2024 Пентагонът: Русия и Китай се стремят все повече да си сътрудничат в Арктическия регион . 0| 2151 |23.07.2024 Няма активни пожари на територията на страната към момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads