Реклама / Ads
11| 4480 |27.03.2023 НОВИНИ

БСП и Нинова си вкараха автогол с референдума за джендърите

.
Преди малко повече от месец от БСП нарамиха пушки и тръгнаха на поход срещу мистичния джендър. Референдумът срещу джендър идеологията в училищата (каквото и да означава това) трябваше да събере точки в полето на червените, но вместо това се получи точно обратното - столетницата катастрофира от избори на избори, а по всяка вероятност след 2 април ще удари ново електорално дъно.
 

Датата е 11 февруари. Тогава от БСП обявиха намеренията си за провеждането на референдум срещу джендър идеологията в училищата и започнаха събирането на подписи. Вероятно “усилията” на столетницата да брани “традиционното българско семейство” са имали за цел да привлекат поизпаднал електорат от левицата и да закрепят столетницата, която губи все повече сила под вещото ръководство на Корнелия Нинова. 

 

В началото на февруари доверието спрямо БСП се лъкатуши между 9-10% показват данните на брюкселското издание "Politico". След обявяването на намеренията за референдум обаче електоралната подкрепа спрямо столетницата започва драстично да спада и само за месец левицата е загубила между 1 и 2% от доверието на избирателите. Към 22 март БСП печелят 8% от гласовете. 

 

За справка - на изборите през октомври миналата година партията на Корнелия Нинова спечели 9.3% от гласовете според данните на Централната избирателна комисия. На изборите през ноември 2021 г. левицата спечели 10.21% от вота. През юли същата година БСП печели 13.39% от вота. 


.

А иначе остава интригата за първото място. Според данните на “Politico” разликата между ГЕРБ и новата коалиция между “Продължаваме Промяната” и “Демократична България” е минимална. 

 

Борба има и за третото място в новия парламент - ДПС и "Възраждане" също са с нищожна засега разлика помежду си. 


Интрига има и на 4-процентовата бариера, където засега се нареждат "Български възход" и "Левицата!".

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3037 |28.02.2023 Нинова призна, че в момента има ”чистка” в БСП . 3| 3560 |24.02.2023 Нинова нареди листите . 10| 3795 |24.02.2023 Борисов и Нинова за годишнината от войната - лицемерие и слугинаж? . 4| 3750 |17.02.2023 Зарков: Нинова определя успеха по един от заветите на Чърчил - да вървиш от провал на провал без да губиш ентусиазъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads