Реклама / Ads
0| 3257 |12.12.2022 НОВИНИ

BULATSA с нов безплатен портал за полетна информация

.
BULATSA – Flight Information Portal е новият безплатен портал за полетна информация, който няма аналог в световен мащаб. Той събира цялата необходима аеронавигационна информация на едно място и всеки потребител може да намери необходимото бързо, лесно и интерактивно.
 

Порталът е разработен в контекста на плана за повишаване на безопасността на общата авиация в България и предоставя изключително богата по съдържание аеронавигационна информация в реално време. Целта на BULATSA е винаги да предоставя качествена и надеждна услуга на своите потребители, защото за предприятието безопасността е на първо място. Новата услуга е разработена в тясно сътрудничество с клиентите на предприятието – АОПА, авиокомпании, летища, авиационни организации и др.

 

Новият портал събира на едно място информация за:

 

·        Въздушното движение в реално време;

·        Детайлна информация за конкретен полет;

·        Метеорологична информация (вкл. METAR, TAF, AWOS, ATIS, RCR/SNOWTAM, AIRMET, SIGMET, GAMET, VOLMET, сателитни данни, метеорологични радари, прогнози за кумулонимбус, обледеняване, турбуленция и вятър по полетни нива, мълнии, графичен SIGMET);

·        NOTAM съобщения в текстови и графичен формат;

·        План за използване на въздушното пространство;

·        Активни структури във въздушното пространство;

·        Сборник аеронавигационна информация (AIP);

·        Информация за полети по ПВП;

·        Интерактивна карта на въздушното пространство;

·        Аеронавигационна карта 1: 500 000;

·        Информация за летища, въздухоплавателни средства, авиокомпании и полети;

·        Документи (европейски и национални нормативни документи);

·        Много друга информация, насочена към авиационната общност.

 

Новата услуга е разработена чрез използването на т.нар. адаптивен дизайн (responsive design), който позволява идентично използване независимо от устройството – телефон, таблет или компютър.

 

В портала към момента са дефинирани два плана, като Базовият се предоставя на всички потребители, а Разширеният - на авиокомпании, летищни и авиационни оператори, авиационни организации и авиационен персонал, притежаващ съответните свидетелства за правоспособност.

 

През следващата година BULATSA ще продължи да работи за удовлетворяване на потребителските нужди, както и за добавяне на нови функционалности и информация в портала.

 

„Това е един от най-значимите проекти, които BULATSA осъществи тази година, с който искаме да подобрим комуникацията с нашите потребители и да затвърдим усилията ни за поддържане на безопасността при обслужване на въздушното движение“, каза Генералният директор на ДП РВД Георги Пеев.

 

Повече информация може да намерите на сайта на BULATSA

 


.


.


.


.


.


.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2716 |07.11.2022 Безплатен обяд за социално слабите . 1| 2822 |03.11.2022 WINBET с до 2000 лв. бонус безплатен залог при успешен залог за победител на Мондиала . 0| 3041 |11.05.2022 BULATSA отново търси кандидати за ръководители на полети . 0| 2788 |12.04.2022 КТ ”Подкрепа” предлага градският транспорт в София да стане безплатен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads