Реклама / Ads
3| 5617 |17.03.2020 НОВИНИ

Бутафория на мерки срещу COVID-19 в завод ”Язаки” - Димитровград

.
по време на почивка в завода на ”Язаки”, Димитровград Източник: Facebook
Абсолютен хаос и човешко стълпотворение пред завод “Язаки” в Димитровград. Скандална снимка в социалните мрежи показа нагледно нарушаване на карантината и мерките, наложени от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Днес снимката е придружена и с клип, а струпването на хора - още по-голямо.
 

Мерките, наложени от държават, за да се ограничи разпространението на COVID-19 се оказват бутафория или по-скоро масово не се спазват. Контрол липсва, липсват и сериозни санкции, а заради това се наблюдават и масовите нарушения. 


“Стачка” крещят служителите в двора на фирмата и отказват да влязат на работа. Не е ясно за какво са решили да протестират. 


На снимката пък, публикувана преди дни, се вижда как работниците съвсем спокойно са се струпали на двора в почивката на раздумка. Публикацията в социалните мрежи е придружена и с текст: “А ген. Мутафчийски се оплакваше от фризьорите”. 


В предприятието за производство на електрооборудване на автомобили в Димитровград  работят около 2500 души и то в непосредствена близост, въпреки мерките, въведени от Националния оперативен щаб. 


“При нас мерките се спазват, доколкото е възможно. Има дезинфектанти в завода. Маски се дават от лекарския кабинет в предприятието срещу записване, за да няма злоупотреби. Няма как вътре да има дистанция. Става дума за производствени линии, все пак - работи се човек до човек и е пълен абсурд да се случи това с разстоянието. Но се прави каквото може. Относно почивките - инструктирани сме да стоим по двама на маса. Но нямаме ресурс, с който началниците на смяна да вардят хората. Те се събират, пускат си чалгите, гледат клипове, пушат цигари. При нас поне е спокойно”, заяви пред FrogNews работник от завода на японската фирма в Сливен.


Друга обаче е картинката, представена от служителите на предприятието в Димитровград


“Храним се в столовата един до друг. Работим един до друг. Тоалетните са в критично състояние. Нямаме маски. Няма дезинфектанти. Никой не ни раздава такива неща. Не стачкуваме за заплати. Всички имаме деца, близки. В “Язаки България” работят хора от много села и градове. Ако се зарази един, ще пламне цялата страна”, обясняват потребители в социалните мрежи.


Очаква се и проверка от РЗИ-Хасково.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7214 |17.03.2020 Адвокат Стела Николова: Законопроектът за мерките е правен в час по трудово . 4| 3916 |17.03.2020 Депутатите ще решават за Закон за мерките по време на извънредно положение . 1| 3753 |17.03.2020 Варненецът-пътешественик с COVID-19 е в добро състояние . 11| 4978 |17.03.2020 Оперативният щаб: Заразените с COVID-19 у нас вече са 67

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads