Реклама / Ads
29| 8621 |22.05.2015 НОВИНИ

С чело на сръбски и руски излезе днес официозът на Груевски

.
Челото на "Вечер"
Проправителственото издание "Вечер" в Скопие днес излиза на първа страница с чело, чието заглавие е изписано на сръбски и руски език, предаде БГНЕС.До огромния портрет, на цяла първа страница, на руския министър на външните работи Сергей Лавров е написано първо на сръбски: Ко разуме - схватииче! А под показалеца на Лавров пише на руски: Не надо вмешиваться!
 
Изданието е собственост на Драган Павлович - Латас, който работи и в проправителствената телевизия "Сител".

При разкритията на лидера на опозицията Зоран Заев, стана ясно, че Латас печели огромни търгове и поръчки от правителството на Никола Груевски. В един от разпространените телефонни разговори говорителят на Груевски Александър Протогер каза следното: "Абе, всички знаем, че Латас работи за сръбските разузнавателни служби".

Само преди няколко седмици Латас публикува в изданието си на сръбски език писмо, което получил "от Тито с поръки" как да се справи с кризата и кой кой е в политиката. В него присъстваха задължителните обиди спрямо българите.
Припомняме, че руският външен министър Сергей Лавров направи скандално изявление твърдейки, че "Македония ще бъде поделена между Албания и България". Това предизвика много остра реакция както на официална София, така и в самата Македония, включително и от страна на изявени албански учени и интелектуалци.

Няма да има нито подялба, нито федерация на Република Македония.Това пък заяви лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) Зоран Заев във връзка с изразената от руския външен министър Сергей Лавров позиция, че страната ще бъде поделена между България и Албания. Преди два дни пред горната камара на руския парламент Лавров заяви, че македонските събития твърде грубо се управляват отвън.


Намирам за крайно безотговорни внушенията, направени от руския министър на външните работи Сергей Лавров в днешното му изказване пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация, че се обсъждала подялба на Република Македония между Албания и България, се казва в позицията на външното ни ведомство.

Заев не остана безмълвен след разразилия се спор. „Това, което нашият народ много ясно демонстрира, както на 17-ти този месец (по време на националния граждански протест, бел.ред.), но и седмица преди това в Куманово (където се стигна до въоръжен инцидент с много загинали, бел.ред.) е в пълна противоположност с твърденията на Лавров. Македонският народ никого както досега в историята не е бил по единен и по сплотен", изтъкна Заев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4639 |15.05.2015 Янков: Руските и немските туристи ще са по-малко през лятото . 8| 5848 |08.05.2015 Джамбазки: Македония върви по сръбски, а не европейски път . 19| 4582 |05.05.2015 Станишев ще изкара втори мандат начело на ПЕС . 4| 5352 |24.04.2015 Акушерката пребила бебето, защото много плачело

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads