Реклама / Ads
21| 7054 |21.04.2009 НОВИНИ

Червен байряк развяха в Троянско навръх празниците

.
Да живее СССР Източник: Генадий Маринов
Огромно червено знаме със сърп и чук върху него разпънаха в Троянско. Дали пък за Коледа няма да вдигнат паметник на Сталин?!
 

Генадий Маринов

НАВРЪХ ВЕЛИКДЕН,19 април 2009 г., неделя, върху една къща на Предела – височината над с. Орешак и в началото на съседното с. Патрешко – бе разпънато огромно червено знаме със … сърп и чук върху него.

ВЪЗМОЖНИТЕ ОБЯСНЕНИЯ за нестандартната „великденска” украса са поне две. Едното – стопаните ги гони дива носталгия по „славното” ни комунистическо минало и затова са опънали националния флаг на някогашната крепост на комунизма СССР (Съветския съюз); ако някой си мисли, че подобни „ултрачервени” фенове са анахронизъм и на изчезване, явно се лъже. Не е изключено тази демонстрация да има и някакъв предизборно-политически привкус – парламентарните избори наближават със страшна сила и това все по-осезаемо се усеща навсякъде, в наше село (на Предела) – също. Не допускаме обаче червеният байряк със сърпа и чука да е опит за подигравка с най-светлия християнски празник – Великден; макар че и това не е съвсем нелогично – знаем, че църквата бе трън в очите на комунистите и те не си поплюваха по отношение и на нея, и празниците й.



ВТОРОТО – стопаните, окичили дома си с червения флаг, са някакви местни зевзеци, правещи си майтап със стотиците гости, наводнили района за Великденските празници и пътуващи към Троян и Орешак или обратно, към недалечното Априлци. И това не е изключено, но е по-малко вероятно; още повече че до съветското знаме бе забучен и един опърпан роден трикольор, което придаваше някаква, макар и леко комична, сериозност на композицията.

КАКВА Е ИСТИНАТА, можем само да гадаем. Но фактът си е факт - навръх Великден (2009 г.), на Предела в началото на троянското село Патрешко, бе разпънато знамето на бившата крепост на комунизма СССР?! Дали пък за Коледа няма да вдигнат паметник на Сталин – колко му е?!

Frognews.bg припомня, че вчера Пазарджик осъмна пък със свастика навръх комина на фабрика "Рила". Явно по праници и под влиянието на повече питиета у някои хора се събуждат "заспали чувства".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5026 |15.04.2009 Червен картон за съдиите от Дупница . 14| 5477 |07.04.2009 Министър Василев да си даде червен картон за транслитерацията . 22| 6772 |27.03.2009 Червени, сини, костовисти и земеделци се прегърнаха в Брест срещу ГЕРБ . 75| 5386 |05.02.2009 Червени и ДПС бесни на Бойко Борисов, словата му в Чикаго били расистки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads