Реклама / Ads
1| 8096 |13.07.2017 НОВИНИ

„Честно казано“ за европредседателството и какво се крие зад трите К

.
„Вижте сега колко мило става. Правителството днес приело първия проект на националната програма за българското европредседателство. Приело още и основния пакет от приоритети за него. Значи ще има и втори проект, както и други по-малки пакети с приоритети.
 

 Ама те докато ги приемат и одобрят всичките, то българското европредседателство ще настъпи и ще отлети като сбъдната мечта. Или май като несбъдната? Щото се чуват напоследък едни тревожни сигнали, дето си ходят в пакет покрай пакетния и програмен любовно-финансов скандал, който разтресе НДК, а покрай него и фундаментите на българското европредседателство.

 

След играта с „тука има, тука няма Боршош“ първо се чу, че Франция и Холандия поискали европредседателството да ни бъде отнето, та да не се забъркват евросъюзниците ни с местни неприлични сюжети. После се чу, че няма да ни отнемат председателството на Евросъюза, но ще го направят формално. Повечето важни събития щели да се състоят в Брюксел, а за тука оставала така да се каже, веселата част. Някоя и друга вечеря ли, вечеринка ли –все още не е ясно. Проекто приоритетите, приети днес от министерския съвет приличат на подготовка именно за веселата част. Лили Павлова каза, че си ги наричали „Трите К“. Какво се крие зад трите К? Внимавайте, какво ще си помислите, моля!

 

Че да не стане като в онзи виц за бабата и дядото, които се абонирали за кабелна телевизия, моментално включили на първия порноканал и се спогледали: „Лелее, това дето го мислехме за оргазъм, било астма, бе“. И така, трите К според г-жа Павлова били „консенсус, конкурентоспособност и кохезия“. Днес светският лъв Евгени Минчев споделил във фейсбука си по повод на тези три главни К: „избирам кохезията, понеже не разбирам какво значи тази дума“. Ами нещо като „оргазъм“, бе Евгени! Само че на еврочиновнически диалект.

 

„Кохезия“ пояснява самата г-жа Павлова означава „сближаване“, каквото и да подразбира правителството под тази дума, особено в светлината на последните скандали. Виж, карикатуристът Чавдар Николов, както винаги е откровен до оргазъм – само че в характерния за него садо-мазо сатиричен стил. Ето какъв е неговият визуален превод на Трите К: три хубави, зрели средни пръста. На кого принадлежат? Сами си отговорихте. Браво! На КОЙ! Защото го заслужаваме.  

Люба Кулезич, „На светло“, БиАйТи

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7679 |22.06.2017 „Честно казано“ за омертата, която няКОЙ пробутва на балъците като блага реформа . 1| 5261 |05.06.2017 Нинова: Икономика, социална политика и сигурност - приоритети на европредседателството . 2| 4324 |15.03.2017 Кабинетът ще избере експертите за подготовка на европредседателството . 3| 9422 |02.03.2017 Без страх от неудобни въпроси в „Честно казано с Люба Кулезич“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads