Реклама / Ads
7| 6824 |29.11.2012 НОВИНИ

Чеци: Първо биеш, после изнасилваш

.
Николай Русинов-Чеци
"Абе, пич, първо трябва да пребиеш една жена, след това да я изнасилиш". Тази реплика ядосано изстрелял Николай Русинов-Чеци, докато гледал филм по телевизията със садо-мазо сцени пред съкилийника си Петър Велинов.
 

Двамата лежали заедно вече пети месец в килията. През септември Велинов, който стоял зад решетките за кражба на автомобил, бил освободен. И веднага отърчал в МВР, за да разкаже какви ги дрънка Чеци.

Чеци може и да е садист, но това не ни стига, за да го осъдим за смъртта на Яна, коментират магистрати. Затова и Петър Велинов дори не е разпитан пред съдия, пише в. "Стандарт". "Аз лично се съмнявам дори дали ще бъде вкаран в списъка на свидетелите", коментира вчера адвокатът на Николай Русинов Иво Найденов.
 

Софийска градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Чеци вчера. Той е обвинен в умишлено убийство на Яна Кръстева, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. И го грозят от 15 до 20 г. доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Материалите от разследването за неустановените и неиздирени съучастници на Николай Русинов са отделени в друго дело. Издирването им продължава.
 

28-годишната студентка Яна бе намерена мъртва и полугола на 9 юли 2011 г. в Борисовата градина, а аутопсията установи, че е била бита и удушена. Първоначално за престъплението бяха арестувани Чеци и Пламен Трифонов. По-късно Русинов остана само свидетел, а Трифонов бе задържан за няколко месеца. Експертиза от Австрия обаче посочи, че от намерените върху трупа на Яна 7 косъма, 5 са на 35-годишния Русинов. Останалите два - единият върху гърдите, а другият - в лявата ръка на Яна, са от все още неизвестни лица. Чеци беше арестуван за втори път и му бяха повдигнати обвинения, а Трифонов бе освободен.
 

От август Русинов е зад решетките с мярка за неотклонение "задържане под стража". Основният коз на прокуратурата срещу него е версията му, че оставил спящата Яна жива на развиделяване. Според съдебномедицинската експертиза смъртта й е настъпила между 2 и 6 ч. През това време Русинов е влизал три пъти в интернет през мобилния си телефон в района на убийството, последният - в 5:56 ч. Защитата на Чеци обаче твърди, че GSM-ът на Чеци нямал такава функция. Според запознати ще бъде доста трудно да се докаже вината му в съда, тъй като в подкрепа на обвинението има предимно косвени доказателства, а няма и очевидци на убийството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5044 |08.11.2012 Приеха на първо четене Бюджет 2013 г. . 3| 5242 |06.11.2012 Първолаците ще учат за цената и парите . 17| 6219 |30.09.2012 Първоаприлски увеличават всички пенсии . 15| 5282 |26.09.2012 Плевнелиев: Първо доказателства, после ще посочим виновника за атентата в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads