Реклама / Ads
17| 7338 |20.09.2021 НОВИНИ

Даниел Лорер: Аз и съпругата ми не сме в конфликт на интереси

.
Даниел Лорер
Даниел Лорер и съпругата му не са в конфликт на интереси. Това заяви самият той пред bTV ден след като стана ясно, че е едно от лицата на ”Продължаваме промяната” - политическата партия на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Виолета Лорер стана повод към двамата бивши вече министри да бъдат отправени атаки от ”Има такъв народ”.
 

"Фондът, който управлявах заедно с моите партньори, е създаден през 2018 г. Нито моята съпруга, нито господин Петков и господин Василев имат общо с неговото създаване, нито с нашето избиране за управляващи на този фонд. Процедурата се управлява от Европейския инвестиционен фонд и българската администрация не участва в нея", обясни още Лорер.

 

По думите му Фондът на фондовете няма нищо общо с програмата "Джеръми", където неговият фонд съществува.

 

В ефира на bTV едно от лицата на партията на дуото от "Харвард" заговори за приоритетите на формацията. Един от основните е в секторите правосъдие и икономика. Според Лорер гарантирането на ефективни механизми за контрол ще осигурят и здравословна среда за развитие на българския бизнес.

 

Лорер бе категоричен - няма политически инженеринг при създаването на проекта и зад него не стои държавния глава Румен Радев.

 

"Амбицията ни е да работим с хора и от ляво, и от дясно. Представители на различни партии, които споделят възгледите ни. за ГЕРБ и ДПС въпросът е сложен. Пред тях има много тежки избори. ДПС трябва да кажат приемат ли санкциите по "Магнитски". Тяхната позиция отговаря на въпроса. Проблемът с ГЕРБ е същият - приемат ли, че това, което се е случвало през последните години, е проблемно", посочи още Лорер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4487 |18.09.2021 Съпругата на майор Терзиев: Търсиха ни първите 3-4 дни. Пилоти не си дават живота за България всеки ден . 1| 4037 |18.09.2021 Даниел Вълчев: Преместването на Бюрото по защита на свидетелите е правилна стъпка . 8| 4778 |13.09.2021 Даниел Смилов: ГЕРБ са фиксирани в своя лидер и не мислят за епохата след Борисов . 15| 3704 |12.09.2021 Даниел Митов: Не съм аз кандидатът за президент на ГЕРБ. Ние си имаме лидер, казва се Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads