Реклама / Ads
32| 16737 |22.09.2021 НОВИНИ

Даниел Лорер: Служебното правителство си сложи големите ботуши и погледна какво се случва отвътре

.
Даниел Лорер Източник: стопкадър, Евроком
Нашето служебно правителство си сложи големите ботуши и големия гащеризон и погледнахме какво се случва вътре в държавата. Наблюдавайки какво се случва в институциите, всяка следваща седмица ужасът в нашите очи растеше. Това бяха институции, които не функционират за държавата, а за определени фактори. Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ зам.-председателят на ПП „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер.
 

„Фразата „Повярвайте ни“, която употреби Кирил Петков при представянето на проекта ни, беше много подобна на фразата, която употреби Симеон Сакскобурготски преди 20 години „Вервайте ми“. Има една огромна разлика между двата екипа. Ние идваме с доказани неща, които сме свършили за последните няколко месеца. Никой не може да отрече това, което г-н Петков и г-н Василев свършиха с техните екипи. Когато видяхме колко е проядена самата система, това ни накара всички от основния екип да оставим това, с което сме се занимавали и да влезем в политиката като професионален отбор“, отбеляза той.

 

„Нашата най-силна дефиниция на „почтеност“ е именно да се работи за държавата, а не за собствена облага. Това е нашето верую“, посочи Лорер.

 

„КОЙ е група от интереси, които движат страната от много години и използват държавата за собствена облага. Дали ни е страх - не, не ни страх. Видяхме, че се опитват да създадат всевъзможни компромати срещу нас. Затова ние изискваме този договор за почтеност и всеки един от нас да бъде открит пред институциите“, коментира той.

 

Даниел Лорер бе категоричен, че прокуратурата и съдебната система трябва да бъдат реформирани:

 

„Прокуратурата и съдебната система у нас трябва да бъдат реформирани, за да имаме контролираща и наказателна функция. Почтеността е лично качество, законността е държавно. Хората, които идват да са почтени, но хората, които не са, да може държавата да ги санкционира“.

 

„Да си пожелаем на 14 ноември да празнуваме независимостта от корупцията и едно ново начало“, пожела си Даниел Лорер. Той изрази надежда предстоящите избори да възпроизведат едни нови, малко по-различни изборни резултати.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7275 |20.09.2021 Даниел Лорер: Аз и съпругата ми не сме в конфликт на интереси . 1| 4011 |18.09.2021 Даниел Вълчев: Преместването на Бюрото по защита на свидетелите е правилна стъпка . 8| 4757 |13.09.2021 Даниел Смилов: ГЕРБ са фиксирани в своя лидер и не мислят за епохата след Борисов . 15| 3659 |12.09.2021 Даниел Митов: Не съм аз кандидатът за президент на ГЕРБ. Ние си имаме лидер, казва се Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads