Реклама / Ads
2| 3109 |08.12.2022 НОВИНИ

Даниел Митов: Президентът не се съобразява с волята на Народното събрание и с реалностите на днешния ден

.
Даниел Митов
Президентът не се съобразява с волята на Народното събрание и с реалностите на днешния ден. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по bTV.
 

"Посещението на руския митрополит Антоний на Никулден не е църковно, а политическо и ние в декларация осъдихме действията на руската държава, която се намесва в православни църкви и помолихме Българската православна църква да влезе в канонични връзки с Украинската православна църква", обясни Даниел Митов

 

"Има върховенство на правото у нас. Ясно е, че ни трябва съдебна реформа. Има елементи, които трябва да се модернизират и доработят, за да достигнем по-високо ниво на сигурност", допълни той.

 

„Несправедливо е Нидерландия да ни спира и да иска нов доклад. България трябва да има правителство, което да знае какво прави, да поема дългосрочни ангажименти и да работи, така че механизмът да отпадне".

 

„Имаме пробита граница. Това не е тайна за никого. За съжаление в последните две години бе изпуснато положението по границата. Няма ограда, която може да задържи мигрантски поток. Подобни съоръжения се правят, за да го ограничат. Капитан Андреево няма общо с Шенген, както и хартиената бюлетина. Търсенето на такава връзка е начин да се бяга от отговорност и да се признаят грешките, заяви зам.-председателят на ГЕРБ". 

 

„Хубаво е, че системните партии в България се отзоваха на призива за разговор. В една демокрация си дължим разговор. Това е елемент, който липсваше в последните две години. "Възраждане" и "Продължаваме промяната" се държат идентично. През последната седмица 90% от гласуванията на двете партии се припокриват", категоричен е Даниел Митев.

 

"Ние правим всякакви компромиси, време е и нашите опоненти да го направят. Ние имаме ангажименти пред нашите избиратели и държавата да направим всичко възможно, за да има кабинет, допълни зам.-председателят на ГЕРБ".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5028 |08.12.2022 Даниел Вълчев пред Фрог: Образователната ни система не можа да излезе от състоянието, в което е била преди десетилетия . 4| 2982 |07.12.2022 Даниел Лорер: Борисов е различен сутрин и вечер, няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ . 6| 3042 |07.12.2022 Вицепрезидентът на Аржентина бе осъдена на 6 години затвор за корупция . 8| 3255 |06.12.2022 Даниел Лорер: Разривът между ПП и Радев е на политическа основа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads