Реклама / Ads
23| 3528 |19.05.2021 НОВИНИ

„Демократична България“ поиска оставката на Фандъкова заради приема в детските градини

.
Христо Иванов
„Отново хиляди български семейства са направени на маймуни и ние сме си платили за това. Станало е с парите от нашите данъци. Отново вместо да получат услуга и облекчение, получават унижение. Това е управлението на ГЕРБ, с което се опитват да се рекламират и върнат на власт“, коментира Иванов.
 

„Подавайте си оставката и си отивайте, защото това е абсолютна срамота!“, обяви той.


„И тази година приемът на деца беше белязан от редица проблеми. Първо се наложи електронната система да бъде отваряна повторно, защото се оказа, че ключова отметка е поставена на недостъпно място. Така над 4 000 родители не са могли да си попълнят пълноценно заявленията. Същевременно след първото класиране около 10 000 деца останаха без места в градини и ясли - проблем, който вече е хроничен.


„Най-важната тема – децата. Най-голямата криза – демографската. Милиарди се изливат къде ли не – в „Автомагистрали“, кръговете на Доган през ББР, къде ли не. Но няма пари, няма прогнози, няма работа за българските деца, както виждаме по примера на София“, каза Иванов.


„Това е абсолютна срамота, г-жо Фандъкова. Бойко Борисов ви вика в зайчарника да му показвате на телефона как стават билетчетата. Смятате да кандидатствате за управляващи на тези избори с темата за дигитализацията. Ето това ви е работата“, заяви още той.


Ивайло Мирчев от „Демократична България“ изтъкна, че Столичната община се е провалила в планирането за броя на децата, които биха кандидатствали за прием в ясли и градини.


„Общината няма прогноза за броя на младите хора, които ще живеят в столицата и броя на децата, които ще се родят. Няма адекватна оценка, на базата на която да се , прецени какви ще са нуждите“, заяви Мирчев. “Вечното оправдание е, че толкова много сме направили и сме построили, но в резултата детските градини като относителен дял са по-малко и за все по-малко деца, защото общината не може да си направи добре сметката.“, коментира още той.


Той припомни, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов през 2009 г., тогава кмет на София, обеща до две години проблемът с детските градини да е решен. Година по-рано тогавашният зам.-кмет Йорданка Фандъкова подаде оставка заради скандали с приема. Проблемът продължава да е актуален 12 години по-късно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6776 |19.05.2021 Стъки пак цъфна, за да поиска оставката на шефа на МВР заради ”Злати и Биби” . 10| 3379 |18.05.2021 МВР поискало от бухалката си НАП проверка на журналиста Димитър Кенаров . 30| 5056 |17.05.2021 Ивайло Иванов: Защо никой не ми поиска оставката? Не съм се хванал като удавник за стола . 25| 3813 |15.05.2021 Даниел Митов атакува Радев и избирателите на „Демократична България“. Възхвали ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads