Реклама / Ads
29| 7416 |29.04.2021 НОВИНИ

Депутатът Георги Ганев: Ако махнем 50-те лева към пенсиите, няма нужда от актуализация на бюджета

.
Георги Ганев
Ако се спрат 50-те лева за пенсионерите, няма да се наложи ревизия на бюджета. Това товари бюджета с милиард и триста милиона лева. Ако се отива към служебно правителство, това ще е в средата на май. Инициативата за промяна на бюджета трябва да дойде от Министерския съвет. Ако няма такова предложение, не може да се пипа законът за бюджета.
 

Икономически ситуацията не е добра, но това се дължи основно на кризата председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от "Демократична България" Георги Ганев, каза той пред БНТ.


Икономиката отбеляза спад, но домакинското потребление държи определено ниво. Туризмът и транспортът обаче са в спад. Държавата харчи повече заради мерките за здравеопазването, по-голямата част се дължи на увеличените заплати в публичния сектор и пенсиите и добавките, те натоварват бюджета.


Ганев заяви, че по последни данни има дефицит на бюджета към края на март. „Към края на април министърът на финансите г-н Ананиев при изслушване в парламента изрично спомена, че очаква да няма дупка“.


Зависи как ще се развие кризата, ако няма следваща вълна, е възможно с разумно управление на бюджета, както е заложен в сегашната рамка, да се изкара до края на годината, обясни Ганев.


Ако се спрат 50-те лева за пенсионерите, няма да се наложи ревизия на бюджета. Това товари бюджета с милиард и триста милиона лева.

 

Ако се отива към служебно правителство, това ще е в средата на май. Инициативата за промяна на бюджета трябва да дойде от Министерския съвет. Ако няма такова предложение, не може да се пипа законът за бюджета.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 8822 |29.04.2021 ”Скаутът” Георгиев с куп ”важни и нечути” неща и... някои лъжи . 33| 3776 |27.04.2021 Проф. Георгиев: Борисов мечтаеше за правителство на каишка. ИТН взе правилно решение . 4| 3157 |27.04.2021 Д-р Георги Миндов: Вече трябва да се бием за ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads