Реклама / Ads
1| 5692 |14.03.2018 НОВИНИ

Димо Гяуров: С анкетната комисия за ЧЕЗ сделката ще се провали

.
Източник: БГНЕС
Със създаването на анкетната комисия към НС за ЧЕЗ нещата вървят към положителна развръзка. Така бившият ръководител на разузнаването Димо Гяуров коментира решението на парламента.
 
"По този казус е достатъчно да се вдигне шум. Не очаквам конкретна истина, но тъй като всички имахме усещане за предпоставеност и задкулисност, се надявам да се стигне до провал, защото задкулисието не търпи шума. За мен няма съмнение, че тази сделка не бива да се сключва в този вид и между тези играчи, защото тя беше наредена", каза Гяуров.

"ЧЕЗ не изпълняваше през годините приватизационния договор, даже на моменти грубо го нарушаваше. Има сериозно източване на фирмата чрез подизпълнители към Чешката република, добави Димо Гауров. Той припомни, че от 4-5 години върви процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ.

"Тази процедура се точи дълго и не е възможно това да не е свързано с нечии интереси", отбеляза Гяуров.

"Дълбоко не вярвам в голяма част от онова, което ни се поднася от чешката страна – официалните представители на ЧЕЗ. Не вярвам, че ЧЕЗ действително е предлагал на българската страна изкупуване на нейния дял. Лошото е, че в тази завера със сигурност има и български играчи и няма да е чудно, ако са свързани с известни олигарси. Може от самото начало да е заложена възможността за обществена реакция и изкупуване от държавата на по-висока цена".

Политологът Анастас Стефанов също коментира казуса с анкетната комисия за ЧЕЗ:

"Интересно ще е анкетната комисия точно с каква цел, с какъв ракурс ще работи. Прие се предложението на ГЕРБ да се разгледа и самата приватизация. Но парламентът не е прокуратура и няма разследващи функции".

Стефанов засегна и въпроса със свикването на КСНС от президента. Според него това е начин президентът да играе активна роля в казуса и темата да продължи да бъде налагана в публичното пространство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5635 |08.03.2018 Гяуров: При сделката за ЧЕЗ са налице серия от грешки . 2| 6486 |06.03.2018 Бившият консул Г. Димов: Превърнаха 3 март в Одрин от празник в опело . 7| 5716 |03.03.2018 Нинова: Свободата е необходимост и в настоящето . 11| 17012 |01.03.2018 Димо Гяуров: Да не се окаже, че някой е създал скандала с ЧЕЗ, за да го изкупи държавата скъпо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads