Реклама / Ads
3| 3592 |31.08.2021 НОВИНИ

Димо Гяуров: По-добре е да не допускаме бежанци на наша територия

.
Димо Гяуров
Всичко е въпрос на следващото развитие на обстановката в Афганистан и повеедението на талибаните и международната общност. Казах преди време, че ще има мигрантска вълна. Особено след април месец, когято американците обявиха оттеглянето си. Това каза по БТВ бившият шеф на НРС Димо Гяуров.
 

Талибаните показват, че не искат преселение. Те нямат интерес нацията им да напусне територията, защото като че ли искат да направят държава. Интересно е поведението на Иран, където е естествения път на мигрантите. Не е ясно какъв е техния интерес. Връзките между талибаните и Иран са дълготрайни. Има и сериозно различие на верска основа. Ако има голяма група афганистанци, би могло да има верски сблъсъци. Турция няма икономически възможности да приобщи нови бежанци.

 

Единият вариант е да не допуснат да влязат на турска територия. Другият вариант е да ги пропускат, нещо в което не вярвам.

 

Има два варианта на поведение у   нас. Първо да изчакаме и след това да се борим с последиците от този натиск. Това ще е огромен брой хора, за които ние ще трябва да похарчим много пари. Другият вариант е недопускане на тези бежанци на наша територия. Всеки лев похарчен за това временно преградно съоражение и недопускане на нито един бежанец, ще бъде по-добре похарчен.

 

Видяхме една не добре поддържана картинка на оградата. По-приятелски и неприятелски фирми нещо правеха. Има смисъл да се похарчат още пари и тя да се заздрави. Там бяха разположени доста системи за техническо наблюдение. Нека да бъде огледани. Доколкото си спомням имаше проблеми с техническото обезпечаване. Нека границата да е наситена с физическо присъстие€ това има много силно психологическо значение.

 

Бюрото за защита на свидетелите трябва да бъде към министерство на правосъдието. то и там си беше.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4173 |29.08.2021 „По-добре късно, отколкото никога“: Българското приложение за COVID сертификати вече е достъпно . 13| 20785 |29.08.2021 Ген. Атанасов: Останах с впечатление, че се правеше всичко необходимо, за да се провали първият мандат . 91| 8581 |27.08.2021 Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандат на БСП, по-добре е избори 2 в 1 . 6| 3183 |27.08.2021 Мария Капон: По-добре избори, отколкото лошо правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads