Реклама / Ads
1| 3976 |05.11.2023 НОВИНИ

Джокович преди финала с Димитров: Григор може да прави всичко, наистина

.
Новак Джокович и Григор Димитров Източник: БГНЕС
Новак Джокович засипа със суперлативи Григор Димитров часове преди мача между двамата на финала в Париж. Според Новак българинът може всичко на корта и предстоящият сблъсък ще е много вълнуващ. Срещата е 16 часа българско време, като двамата излизат един срещу друг във финалния мач на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Париж.
 

"Имаме дълъг път назад и наистина се радвам за резултатите му тук. През последните няколко месеца той играе може би най-добрия си тенис", заяви Джокович след победата си срещу Андрей Рубльов, предаде gong.bg.

 

"Той е бивш №3 в света, печелил е финалния турнир на 8-те най-добри, играл е на много високо ниво през по-голямата част от кариерата си и всички знаем колко е добър и талантлив. Григор може да прави всичко, наистина. Може да играе толкова добре на мрежата, агресивно, има силни сервиси, страхотен слайс, смесва много добре от основната линия. Също така е много бърз в защита и страхотен в прехода, така че е много завършен играч и не ме изненадва, че е на финала. Винаги съм бил наясно с качествата му като тенисист. Така че нека да имаме добър финал, винаги е много вълнуващо предизвикателство и за двама ни, когато се изправим един срещу друг", добави сърбинът.

 

Григор Димитров и Новак Джокович излизат днес един срещу друг във финалния мач на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Българинът и световния №1 ще играят за трофея в последната надпревара за сезона от категорията 1000 в зала "Берси".


Срещата е 16 часа българско време.

 

Джокович и Димитров имат 12 мача помежду си. Българската звезда има само една-единствена победа над сърбина - тя датира от "Мастърс" в Мадрид през 2013 година.

 

10 години по-късно Гришо има шанс за нов успех, който да му донесе и една от най-големите титли в професионалната кариера.

 

Това ще бъде третият им мач в Париж - предишните два бяха взети от сърбина през 2016 и 2019 година, като през 2016 г. той направи обрат на осминафиналите, а три години по-късно преодоля Димитров в полуфиналната фаза на турнира.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4000 |05.11.2023 Нетаняху наказа министър, който допусна ядрен удар по Газа . 0| 3906 |05.11.2023 Към 14.00 часа: Избирателната активност в големите градове бавно се покачва . 8| 4094 |05.11.2023 Президентът Румен Радев гласува с машина . 25| 28276 |05.11.2023 Нивата на реките в Изборландия днес /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads