Реклама / Ads
3| 4499 |13.12.2018 НОВИНИ

Днес е общественото обсъждане за презастрояването на ”Младост” 1А

.
Източник: facebook
Жителите на квартал „Младост“ днес могат да участват в обществено обсъждане на предложен план за ново застрояване на 60 жилищни блока в квартала. Срокът за възражения по представения днес план ще бъде до 22.12.2018 г.
 

Обсъждането ще започна в  18:00 часа, в Народно читалище „Младост 1971“. Ще бъде представен подробен устройствен план за разширение на "Младост" 1А.


Недоволните от презастрояването  на квартала алармираха, че е предвидено гигантско застрояване на около 60 нови сгради. По думите им почти всички нови сгради имат предназначение "за жилищно строителство" и ще бъдат разположени в две зони - на север от ул. "Ана Ахматова" в посока бул. "Цариградско шосе" и на изток от ул. "Ресен" в посока Горубляне. Повечето блокове ще бъдат 10-етажни.

 

Няма предвидена нито една нова детска градина. Няма предвидено нито едно ново училище. Бул. "Копенхаген" е само на снимка и няма никакви гаранции, че ще бъде изграден. Наличието на неизграден булевард, както и представянето на бул. "Ал. Малинов" като 10-лентов на хартия е само оправдание за допускането на това огромно застрояване. Предвидени са много сгради, които дори нямат достъп до улица. Ще се строи на практика жилищен квартал върху зона, която не е жилищна и с по-високи градоустройствени показатели. Не е ясно какъв градски транспорт ще обслужва тези над 60 нови сгради. Живеещите в квартала се чудят къде ще учат и ходят на детска градина децата на новодомците.

 

Натоварването върху пътните артерии ще се увеличи неимоверно много, превръщайки живота на над 100 хиляди жители в ад. Няма да има достатъчно места в детските градини, училищата, поликлиниките и другите обществени учреждения.

 

Плановете са два - първият вече бе представен на 6 декември, като предстои представянето на втория план, който е с най-голямо застрояване.  Планът, който ще бъде представен днес може да видите ТУК.

 

Крайните дати за възражения, предложения и искания по проекта до Главния архитект на Столична община са съответно 19.12.2018 г. за плана с по-малкото застрояване, представен на 06.12.

 

Срокът за възражения на представения днес план е  22.12.2018 г. Възраженията е препоръчително да се подават в деловодството на район "Младост", тъй като не е посочена възможност за подаване по електронен път.

 

След тези дати ще бъдат приемани само становища.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4039 |13.12.2018 Имен ден празнуват днес Евгений, Евгения, Жени, Адам . 0| 3395 |13.12.2018 Времето днес ще е слънчево . 0| 3515 |09.12.2018 Без минусови температури днес . 0| 4094 |09.12.2018 Почитаме Света Анна днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads