Реклама / Ads
2| 2923 |22.05.2024 НОВИНИ

Доц. Даниел Бенатов: Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари

.
Даниел Бенатов
"Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот". Това съобщи от Киев доц. Даниел Бенатов.
 

Украинският президент Володимир Зеленски поиска по-силно ангажиране на Запада с войната. Според него помощта за Украйна се бави твърде много. Президентът заяви още, че ситуацията на бойното поле е "една от най-трудните".


"Ситуацията е тежка и напрегната. Когато САЩ дават подкрепа, тя не се случва толкова бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да дойде", посочи Бенатов.


"Предполагаме, че главното, което искат да направят, е разрушение на ЕС като общност. Ние се намираме на предна линия. Когато САЩ забраняват да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логика. Никой не говори, че с американските ракети Украйна ще разруши Ермитаж или Кремъл", обясни доц. Бенатов пред Bulgaria ON AIR.


Мандатът на украинския президент Володимир Зеленски формално приключи на 20 май. Президентски избори трябваше да има през март, но парламентът не ги насрочи, тъй като страната е във военното положение.


"Мандатът му свърши. Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите му.


Доц. Бенатов подчерта, че Руската федерация е направила избори на окупирани територии, което е нарушение на Женевските конвенции.


"Тези избори не са легитимни. Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на г-н Жириновски, който почина преди две години. Накрая установиха, че г-н Медведев може да бъде официален клоун на Руската федерация", коментира кореспондентът ни в Киев.


"Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2389 |22.05.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Овча купел“ . 2| 12150 |22.05.2024 Левон Хампарцумян: Банката, в зависимост от клиента, може да предложи и по-добри условия . 2| 2942 |22.05.2024 Ще има промени в трудовата книжка? . 5| 3887 |22.05.2024 Голям тежък удар за Нетаняху: Норвегия призна Палестина, скоро и Испания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads