Реклама / Ads
4| 3305 |04.07.2023 НОВИНИ

Доц. Момчил Дойчев от Атлантическия съвет: Режимът на Путин се изроди в нещо като национал-социализъм

.
Момчил Дойчев
Руското политическо и военно ръководство достигна до една безизходна ситуация. Това се дължи на факта, че планът за войната в Украйна не се разви по план. Стратегията на Русия се обърка, защото тя предполагаше, че украинците ще приемат доброволно руската окупация и няма да се съпротивляват, а това не се случи. Това каза по NOVA NEWS съпредседателят на Атлантическия съвет у нас доцент Момчил Дойчев.
 

"Руският тоталитарен режим в момента се изроди в нещо като национал-социализъм. Русия се опитваше да всява страх по всякакъв начин. Спомнете си, че Владимир Путин говореше за някакви секретни оръжия, с които ще обърнат течението Гълфстрийм и Америка ще измръзне през зимата. Друга такава заплаха беше, че Русия ще предизвика експолозия в Йелоустоун и ще разцепи САЩ на две. Всичко това не се осъществи разбира се и започнаха заплахите с ядрено оръжие. Всичко това цели да всее страх. Тоталитарните режими винаги са работили по този начин. Всичко това обаче даде шанс на Запада и НАТО да се рестартират", добави той.

 

"Пригожин никога не е бил господар на ядрените глави. Путин разположи ядрено оръжие в Беларус. На епизода с Пригожин се обърна много внимание. Той приключи. Самият Пригожин използва един момент от неразборията в руското военно командване. Ясно е, че Пригожин няма как да стигне до Воронеж без подкрепата на армията. В момента аз виждам сблъскам между различните кланове, които се борят за наследството на Путин. Говоря за вечния сблъсък между ГРУ и КГБ. За съжаление у нас се разпространяват фалшивите новини на Кремъл. Имаме и неофашистка партия, която директно защитава руските интереси. Това трябва да се спре", обяви доц. Дойчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8179 |20.06.2023 Защо Соня Момчилова иска да забрани на журналистите да членуват в НПО-та? . 90| 6060 |02.06.2023 Протест срещу Радев, отклоняващ България от евроатлантическия й курс и шествие за парламентарна република . 5| 2679 |20.04.2023 Изтича мандатът на Соня Момчилова като шеф на СЕМ. Избират председател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads