Реклама / Ads
2| 4871 |04.12.2017 НОВИНИ

ДСБ и ”Да, България” засилват общите действия по места

.
Христо Иванов и Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
Изпълнителният съвет на ”Демократи за силна България”, водени от Атанас Атанасов, нареди на областните и местните структури на партията да увеличат интензитета на общи заседания, срещи и съвместни политически действия със структурите на ”Да, България” и други партии и сдружения със сходна оценка за управлението на България.
 
Целта е формиране на силна дясна алтернатива за участие на европейски, местни и вероятни предсрочни парламентарни избори.

Представителите на ДСБ ще продължат усилията си и за създаване на двуосово равнопоставено партньорство, гарантиращо ясно и принципно лидерство в устойчив бъдещ коалиционен модел. "Тъмносините" приветстват постигнатия напредък в сътрудничеството, чрез съвместните политически действия с "Да, България” на Христо Иванов и други приближени формации като утвърждава изграждането на общия европейски екип "Български манифест за Европа", се казва в резолюция на Изпълнителния съвет на ДСБ.

Хората на Атанасов представиха и своята позиция по приетия през миналата седмица държавен бюджет.

ДСБ констатира като основна цел на "модела Борисов" едноличното управление на общите пари. С този механизъм на разпореждане, парите се използват основно за купуване на политическо влияние. Това се потвърждава и от начина, по който беше приет бюджетът на страната за 2018 година.

Според десните наличието на икономически растеж, основно се дължи на положителното икономическо развитие в ЕС. Същевременно има рязко намаляване на чуждестранните инвестиции, а растежът на практика е резултат от нарастване на потреблението.

"Продължава тенденцията за свръхцентрализация на бюджета, което се отразява много негативно на общините. Българските общини и кметове са поставени в унизително положение на зависимост от Министерството на финансите", допълват от ДСБ.

"Запазва се състоянието, при което се създават условия за огромни бюджетни излишъци, които се изразходват произволно, без санкция на Народното събрание, по волята основно на министър председателя", критикуват от "тъмносинята" партия.

И допълват, че "по време на управлението "Борисов", чрез законови промени, изпълнителната власт си присвои правомощието да разпределя общите пари в интерес на "приятелския кръг".

Според тях е наложителна законова регламентация, при която изразходването на парите от бюджета да става, контролирано от висшия орган на държавна власт – Парламента, както е записано в Конституцията.

"Това може да се случи само чрез смяна на политическия модел на управление  и възстановяване на парламентарната република", посочва Изпълнителният съвет на ДСБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8931 |26.11.2017 Ген. Валери Григоров за Фрог: Учредихме коалиция ”За теб, България”, ще извадим енергията на обществото . 2| 5536 |21.11.2017 Буруджиева: ”Да, България” и ДСБ имат нужда от силни лидери и обща програма . 2| 4340 |09.11.2017 ДСБ/Нова Република и ”Да България” възроптаха срещу тавана на кешовите плащания . 3| 4381 |02.11.2017 "Да, България” за Бюджет 2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads