Реклама / Ads
17| 4847 |02.09.2013 НОВИНИ

ДСБ: Станишев даде държавата на концесия на мафията

.
Стоте дни на правителството на Пламен Орешарски изтекоха още на 14 юни, заяви на пресконференция днес председателят на ДСБ Радан Кънев. Според него премиерът отсъства от политическия разговор в страната - чуват се позициите на Сергей Станишев, на Лютви Местан, но не и на министър-председателя.
 

Това е правителството с най-ниско обществено одобрение на стотния си ден, кабинетът няма международна легитимност и доверието на европейските ни партньори е сериозно разклатено, коментира Кънев. Той посочи, че по основните три приоритета в управленската програма - икономическо възстановяване, социална политика и укрепване на държавността, не са предприети никакви мерки. Няма дори намек за борба с монополите, а извършената актуализация на бюджета натовари държавата с нов публичен дълг, в полза на близки до управляващите бизнес кръгове, заяви Радан Кънев.

По думите му безработицата не е намаляла, а т. нар. социален пакет липсва в програма, като от актуализацията само 4 на сто отиват за социални разходи. Продължават партийните назначения и уволнения, в държавната администрация се извършва чистка, посочи той. По думите му Сергей Станишев, за да запази партийния си пост, "е дал държавата на концесия на мафията, олицетворена от върхушката на ДПС".

Кънев заяви, че партиите от Реформаторския блок в началото на политическия сезон ще представят пакети с предложения за мерки в основни направления на държавната политика - правосъдие, икономика, администрация, граждански контрол. Тези предложение ще бъдат заявката на Реформаторския блок за политическа алтернатива. Той уточни, че решението дали Реформаторският блок ще се яви като коалиция на изборите ще се вземе октомври-ноември. ДСБ призовава своите членове и симпатизанти да се включат в протестите срещу правителството, заяви Кънев и добави, че партията подкрепя организирания от Протестна мрежа граждански протест на 4 септември.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 5656 |30.08.2013 Б. Борисов: Станишев е кадровата грешка на Първанов . 45| 5342 |29.08.2013 Борисов: Първанов да не прехвърля Станишев на мен . 221| 8273 |28.08.2013 Станишев: Ще настояваме за ръст на минималната работна заплата . 17| 5335 |27.08.2013 Директорът на Българската агенция за инвестиции подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads