Реклама / Ads
0| 8865 |21.08.2022 НОВИНИ

Дугин, Даря, Путин и смъртта: Заслужена за чужди и адски несправедлива за свои

.
Дугин и Даря няколко часа преди взрива
Няма да коментирам акта на насилие, при който загина Даря Дугина, дъщеря на идеологическия гуру на Владимир Путин – Александър Дугин. Късно снощи в района на Подмосковието бе взривен джипа на Даря „Тойота Ланд Крузер“. Подобно брутално действие няма оправдание. Няма по принцип, като морална категория, но в живота нещата са съвсем различни.
 

Сергей Александров, приятел на Даря разказал пред „Пети канал“, че дъщерята на проф. Дугин имала много врагове и дори получавала заплахи. Най-вече заради активната си подкрепа на войната срещу Украйна.

 

Да, позицията на журналистката Даря е известна отдавна. Както и участието й в пропагандиране на проекта за Евразийски свят и велика Русия, която да определя дневния ред на света. „Няма по-велика сила от Русия и нейното място е на върха на световната пирамида“, твърдеше Даря Дугина.

Сред враговете й Александров посочва либералните кръгове, които водели антируска пропаганда и подкрепят западните ценности.

Александров обаче забравя, че взривовете не са в арсенала на либералите, а на крайни патриотични и националистически организации и течения. Такива в Русия има колкото искате.

Приятелят на Даря нарече 20 август „Ден за атака срещу патриотите в Русия“.

Подобно мнение е разбираемо – самият Сергей Александров е активен привърженик на агресията срещу Украйна, наричана „връщане на руските територии“.

По-интересен е друг факт. Даря е била с баща си на фестивала „Традиция“ в селцето Захарово. Оттам те си тръгват заедно, но в последния момент Александър Дугин променил плана и тръгнал с друга кола към Москва. Дал ключовете на своя джип на Даря. Тя тръгва и след два километра – „Бум“.

 

Сигурно е случайност: кой баща ще изпрати на смърт детето си, ако има някаква информация за готвено покушение срещу него. Но самият Дугин е известен с конспиративните теории, които разпространява от години. Неслучайно го наричат „Распутин на Путин“. През 1980 година той води малкият си син  до един от паметниците на Ленин и го кара да заплюе „вожда на октомврийската революция“, която Дугин определя като клане. След известно време той официално се извинява и заявява че Ленин все пак е гениален. През 90-те години той основава Национал-болшевишка партия. Дугин е автор на т.нар. „четвърта политическа теория“ за световно господство на Русия, като продължение на предишните три: фашизъм, комунизъм и либерализъм. Евразийството е бъдещето. В една своя статия Дугин заявява категорично, че България съвсем скоро ще стане част от новия „Руски свят“, заедно с Иран, Северна Кория, Сърбия, Беларус.

За Украйна „мозъкът на Путин“ е категоричен: „Украинците трябва да се убиват, убиват и убиват. Казвам ви това като професор“.

 

Та, защо Дугин е променил решението да пътува с дъщеря си буквално в последния момент?

 

Версиите тепърва ще се роят.

 

Ще чуем, че взривът е пъклено дело на украинците, които Дугин правилно препоръчва да бъдат избивани до крак. И те, понеже са нацисти и терористи, какво друго да измислят, освен да взривят младата 30-годишна жена. Която също е била привърженик за това украинците да бъдат наказани жестоко за това, че не искат да са част от Русия.

 

Вероятно самият проф. Дугин, ще обяви какво мисли по въпроса съвсем скоро. Едва ли някой си представя, че като баща ще бъде сломен от трагичната гибел на Даря до степен да се откаже от активната дейност в подкрепа на Путин, Кремъл и скъпата му рожба – евразийството. Макар, че… Възможни са и изненади. Не винаги човек е толкова железен, колкото иска да изглежда.

 

Не е за изхвърляне и вариант кръгове до Кремъл да са замесени в атентата. Не е възможно, или поне е супер трудно да взривиш автомобил с Путин в него и петдесет души професионални охранители наоколо. Но да удариш неговия гуру е вариант, осигуряващ промяна на политическия курс. Или поне надежда да се случи това. А и хората от кръга до властта имат ресурс и възможности да организират нещо такова.

Украинците също имат мотиви да отмъстят за това, което Дугин е направил, за да се стигне до тази зловеща война срещу държавата им. Вероятно имат и потенциал да го направят – организационно и технически.

 

А защо да не руските тайни служби? Тяхното влияние върху Путин напоследък не е това, което беше. Докато влиянието на Дугин с неговите теории за велика Русия, от която да трепери целия свят, все повече се засилва. Това е пагубно за самите руснаци, но моделът на управление не позволява нито свобода на мнение, дискусия на идеи или свободни медии.

Разбира се никой няма да е учуден, ако проправителствени среди пласират теорията за американски заговор срещу Дугин, за да уязвят Владимир Путин. Да го наранят в сърцето на измислената от него империя. А и янките в Русия се славят като агресивни задници, които искат да унищожат Велика Рус.

Самият Дугин казва: Войната принуждава човек да препотвърди своята принадлежност към общността с цената на огромни лични усилия и жертви.

Когато искаш да бъдат убивани, убивани и убивани другите, трябва да си готов да ти се случи нещо подоно и на теб.

Защото идиотизмът в своите корени е сакрален.

 

Пример за такъв идиотизъм е голямото "прозрение" на проправителствената агенция ТАСС, че в джипа, който карала Даря, е имало взривно устройство. Невероятно откритие...

 

Бившият британски премиер Рамзи Макдоналд ни е оставил следната мисъл: Казват ни, че войната е убийство. Не - самоубийство е.

Струва ми се прав.

 

Интересно какво мисли за случилото се с Дугин Путин? За всички родители, които научават, че децата им са мъртви.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11376 |21.08.2022 /видео/ Взривиха дъщерята на Дугин, главният идеолог на Путин /обновена/ . 0| 2867 |20.08.2022 Путин и Макрон се договориха: Експерти на МААЕ влизат в АЕЦ Запорожие . 0| 2892 |19.08.2022 Макрон и Путин разговаряха за кризата около Запорожката атомна централа . 0| 2781 |19.08.2022 Ердоган предложи на Зеленски да се срещне с Путин в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads