Реклама / Ads
5| 4732 |08.06.2020 НОВИНИ

Експерт: Ако се приемат предложенията на В. Симеонов, у нас ще има нелегален хазарт

.
Ангел Ирибозов
Ако се приемат предложенията на Валери Симеонов за хазарта, у нас ще затворят над 600 казина. Освен това в България ще има нелегален хазарт. Това каза по Нова тв Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия (БТАПОИИ).
 

„Забраните не водят до нищо“, каза Ирибозов. Според него ще има голямо изтичане на парични средства и криминалният свят може да завземе пазара. Пример за подобно нещо са Украйна и Русия, разкри Ирибозов.

"Не вярвайте, че тези, които играят в София, ще отидат да играят по морето. Те биха отишли в съседни държави. Биха отишли в Пирот - ще похапнат и поиграят там. Това води до изтичане на средства, защото този проблем съществува", смята председателят на УС на БТАПОИИ.

 

„В България няма нелегален хазарт в момента“, заяви още той. А относно предложенията хазартът да е вид допълваща туристическа услуга, Ирибозов обясни, че това се прави с отговорна политика. Според него текстовете на Валери Симеонов са лобистки. "Това може да доведе до концентрация на този бизнес в определен кръг лица, собственици на луксозни хотели. Такъв тип хазарт, който е допълваща туристическа услуга, се прави с отговорна и интегрирана междуинституционална политика.

 

Тук трябва да бъдат намесени интересите на държавата, на Министерство на финансите. Бюджетът ще промени щети от тези промени. Към момента данъците, които игралната индустрия плаща, са над 230 милиона лева годишно. Това измерено към корпоративните данъци е към 10 %. Постепенно тези приходи ще започнат да намаляват. Това ще се отрази и на производителите на игрално оборудване. Нито един организатор на хазартни игри няма да си купи игрално съоръжение, ако се приеме този закон. Това означава утре всичко да бъде изведено на улицата и този сектор да бъде забравен", поясни Ангел Ирибозов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5120 |05.06.2020 Експерт: НОЩ се държеше ехидно, не комуникираше правилно с нас . 1| 4976 |01.06.2020 Експерт: Заради дезинфектантите много хора са с екземи . 1| 5276 |25.05.2020 Експерт: Едва ли ще има втора вълна на COVID-19 . 0| 4298 |20.05.2020 Правната комисия в НС разглежда предложенията за по-ниско ДДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads