Реклама / Ads
0| 3067 |25.01.2023 НОВИНИ

Елисавета Белобрадова: Прокуратурата и старите партии се опитват да ни превърнат в президетска губерния

.
Елисавета Белобрадова
Елисавета Белобрадова посочва, че политическият натиск е изборите да не са в края на април, за да няма време да се приеме механизма за контрол на главния прокурор. Според нея завръщането на НДСВ в политиката ” на стар, изморен кон”, е признак за след разговоря между Симеон II с Митрофанова. Белобрадова посочва, че тази среща не би била възможна, ”ако в нея участваха хора с достойнство и родова памет.”
 

В своя профил в социалната врежа Фейсбук депутатът от Демократична България Елисавета Белобрадова посочва, че в определена степен е иронично ИТН да събират подписи за президентска република, докато "Възраждане" реализират подобно занимание срещу еврото.

 

Според Елисавета Белобрадова най-опасно е, че опитите да смяна на парламентарната република с президетска губерния, ще доведат страната до "затъване в тинята на руското влияние в периферията на нормалния свят."

 

Ето пълния текст на Елисавета Белобрадова:

 

Механика на политическия реализъм:
1. 10.01 Продължаваме промяната връщат втория мандат и започва да тече едноседмичният срок, в който президентът трябва да избере политическата сила, на която да връчи третия мандат. Социологическите проучвания сочат, че гражданите смятат за най-подходящ и смислена политическа сила за получаване на третия мандат Демократична България. Демократична България заявява пет приоритета:
- Влизане в Еврозона
- Влизане в Шенген
- Съдебна реформа
- Изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост
- Модернизация на армията


2. 11.01 ГЕРБ прави грандиозна истерия с измислен терорист, който имал връзка с Демократична България. Следва закрито заседание на Народното събрание, за да установи, че въпросният млад човек от Великобритания, който бил при баба си на село с два куфара с книги и “черен прах на бял лист” няма общо с никого в страната, но напъването по “терористична” линия продължава два дни, докато не става ясно, че никой не се интересува този измислен скандал.


3. 12.01 В паниката за мандата се включва и прокуратурата като вади “грандиозни” разкрития, свързани с компанията Nexo, която не извършва дейност в България и си плаща глоба по някакво административно нарушение на другия край на света. Отново истерия, заседания, комисии. Йордан Цонев застава на първа линия до ГЕРБ и Гешев в битката.


4. 16.01. БСП получава мандата, за да не го реализира за четвърти път. Президентът прави редица чисто политически изказвания, за да си измие ръцете от този обречен ход и повтаря опорките на Гешев, ГЕРБ и ДПС.


5. 20.01. Госпожа Нинова прави пародия на лидерска среща, на която пристига Бойко Борисов и обявява, че БСП “много се е променила”.


6. 20.01 Председателят на Сметната палата отказва да изпълнява политически поръчки и да фабрикува факти и действия във връзка с измисления скандал “Nexo” и за по-малко от 24 часа му взимат главата. БСП подкрепя инициативата на ГЕРБ и ДПС с абсолютно измислени мотиви.


7. 24.01. ГЕРБ привикват в Народното събрание Камелия Нейкова, председател на ЦИК, за да каже как всичко ще е наред с хартиените бюлетини за 02.04 и да не се притесняваме. За 26.03 нямало да успеят, но за 02.04 ще са готови казват от ЦИК и за всеки, който е имал майстори у дома е ясно, че подобно твърдение е смехотворно.
Шегата настрана, уви, не е допуснато, обаче, ръководството на печатницата на бюлетините да потвърди думите ѝ, въпреки искането за изслушване в залата на Народното събрание от страна на колегите от ПП.


Какво значение има това, ще попитат хората. Политическият натиск е изборите да не са края на април, за да няма време да се приеме механизма за контрол на главния прокурор, ето какво е значението.


8. ИТН започват събирането на подписи за президентска република, докато Възраждане събират подписи срещу еврото.


Прокуратура, президент, ГЕРБ, ДПС, БСП, куп стари и охлузени политически субекти, руски пари срещу пет приоритета и двайсет човека парламентарна група. И от република с парламентарно управление, член на Еврозона и Шенген, с подновено въоръжаване и изпълнила ПВУ, ние вървим към президетска губерния, затънала в тинята на руското влияние в периферията на нормалния свят.


И като казахме руско влияние, НДСВ се завръщат на стар, изморен кон след срещата на Симеон II с Митрофанова. Една среща, която не би била възможна, ако в нея участваха хора с достойнство и родова памет.


Дано се даде шанс на механизма за контрол на главния прокурор.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3267 |24.01.2023 По сигнал на ДПС: Прокуратурата разследва бившия шеф на Агенцията по инвестиции Стамен Янев . 3| 7524 |23.01.2023 Oсъдиха прокуратурата заради шесторното убийство в Нови Искър . 1| 3203 |20.01.2023 Елисавета Белобрадова: От липсата на подкрепа за българите в РСМ печели само Костадин Костадинов . 6| 3133 |19.01.2023 Гешев в НС за Nexo: Прокуратурата не действа целенасочено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads