Реклама / Ads
1| 3214 |20.01.2023 НОВИНИ

Елисавета Белобрадова: От липсата на подкрепа за българите в РСМ печели само Костадин Костадинов

.
Елисавета Белобрадова
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук депутатът от Демократична Елисавета Белобрадова написа, че изявите на ”Възраждане” са целенасочени, защото те целят надигане на антиевропейски настроения, а още по-опасно е, че липсва и подкрепа за българите в Северна Македония.
 

Ето пълния текст на публикацията на депутата Елисавета Белобрадова:

 

Тази нощ един българин е бил пребит в Охрид, Северна Македония. От месеци получавам постоянни сигнали от българи, които са уволнявани и заплашвани. Вчера водих разговори с уплашени хора, които са жертва на тормоз от месеци и изпратих писма до Министър-председателя, Министерството на външните работи и посланика ни в Скопие, което се оказа предупреждение за настъпилия вчера инцидент. Нека си го кажем. Няма подкрепа от страна на институциите за българите там, защото няма никакъв ресурс. Няма правна подкрепа, нямат към кого да се обърнат. От всичко това полза има само господин Костадин Костадинов, който току-що излезе на трибуната, за да отправи поредните антиевропейски призиви и да намесва несъстоятелно името на Христо Грозев, както повелява проруската политика, която системно води.


Той очевидно не знае, че гражданите на Северна Македония с българско самосъзнание са най-големите поддръжници на Европейския съюз и Украйна. Във всичките ми разговори с българи там, са ме питали “Ама защо сте такива русофили в България? Не си ли помните историята?” Фактите са, обаче, че пасивността на българската държава е с потенциал на застрашаване на националната сигурност. Пренебрегването на тези инциденти, липсата на подкрепа и адекватна реакция показва, че нямаме готовност да се изправим срещу това предизвикателство във външната ни политика. Вероятно нямаме политическа воля. Един ден провокациите ще минат границата и ние няма да сме готови за това, което целят.


Най-голямото ми опасение е, че пасивността на изпълнителната власт не е случайна. Широко поле за изявите на "Възраждане", надигане на антиевропейски настроения, липса на подкрепа за българите в Северна Македония. От това нищо добро няма да произлезе.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3088 |12.01.2023 Крум Зарков: Конституцията е поставена под заплаха, заради липсата на политическа воля в НС . 3| 3283 |20.12.2022 Белобрадова: Българските училища в окупираните от Русия райони са затворени . 1| 2844 |23.11.2022 Мондиал 2022: Германският тим протестира срещу липсата на свобода на словото в Катар . 0| 3038 |20.11.2022 Йотова: Липсата на доверие в политиците води до търсене на алтернативи на демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads