Реклама / Ads
35| 18696 |14.04.2015 НОВИНИ

В. Филипов за Фрог: Иде гражданска война, гладът е по-силен от страха

.
Васил Филипов
Не съм казал точно, че ще има гражданска война. Ще има вътрешно граждански конфликти, защото нито една институция не си гледа работата. Всичките си гледат кефа и келепира. Всички проблеми се решават в интерес на чиновника, на всички нива - отдолу до горе. Абсолютно никъде не се защитава обществения и личностния интерес. Народът е оставен на шепа монополисти, които го дерат. Народът няма да ги трае, защото гладът е по-силен от страха, коментира за Фрог бившият директор на "Булгаргаз" Васил Филипов.
 
А всички останали си гледат кефа и загробват държавата във всяко едно отношение. И накрая се получава големият проблем – между гладните цигани и гладните българи. Ние в София не ги чуваме и виждаме, но аз ги знам, защото говоря с познати.

Отглеждаме над един милион необразовани цигани. Не се спазва конституцията, защо не ги образоваме? Ами ако утре хората извадят пушките и ги натръшкат, какво става.

Мои комшии свидетелстват, че са обрани цели къщи, цялото село, няма никъде желязо. Дошъл районният инспектор и казал: „Така ще е . Нищо не може да се направи...”. Нито има къде да ги задържат, нито знаят какво да ги правят. И така ще продължава – обиране, крадене, убиване. И точно това ще доведе до вътрешно-държавен конфликт, смята Васил Филипов.

Никой да не се заблуждава, че някой като е седнал нясъде след някакви фалшиви избори и се е добрал донякъде, ще оправи положението. Просто никой няма ресурс да управлява и ще продължава така. Трябва да се спре този упадък и се извърши промяна. Не рофарма, а промяна. Защото няма ресурс за шикалкаване. Това, че една шайка са ограбили държавата и имат някакъв ресурс да крадат и ядат, не им гарантира съществуване, Защото народът няма да ги трае, защото гладът е по-силен от страха, категоричен е експертът.

Не съм казвал гражданска война, но така ще стане. Ако мен дойде някой да ме обира, аз ще го гръмна незабавно. На народът му е писнало. Вече няма живи животни по дворовете. Някои си фантазират, че управляват. Нищо подобно – дремат, съществуват, каквото падне крадат и работят като арбитри. Каквото му поднесе администрацията, това подписва премиерът и надолу. Не се извършва никаква политика, няма никаква промяна. Просто загиваме. Младите хора изчезват, а тук остават необразованите. Това е, затъваме устойчиво във всяко едно отношение, необратимо.

Васил Филипов коментира и дългата Великденска ваканция на депутатите: "Жалко е. Те са бетер учениците. Този парламент трябва да се намали и да не се възпроизвежда тази ненужна администрация. Големи ваканции, големи заплати, бонуси, надбавки.... За какво са тези големи разходи?! Получава се така – събрали се идиотите, правят комисии, стават комисари и след това всички стават комисионери. И с това се занимават. Но и какво друго да правят. Голяма част от депутатите са слабо грамотни и некомпетентни. И второ – почти всички партии са вождистки и лидерски, ама егати и вождовете... Никой няма интерес да се разваля статуквото, защото така ще си развалят кефа. Всички вече са забогатяли. Накрая ще си отидат с шамари, ще ги трепат. Кой оцелее, оцелее.. Това е неизбежно", посочи той.

Ето цялото интервю с Васил Филипов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5075 |09.04.2015 Т. Попов за Фрог: Решение на проблема с ДДС-то е сливането на НАП и Митници . 39| 13152 |08.04.2015 Мешерето пред Фрог: Всички цигани ще подкрепят ГЕРБ на изборите . 40| 13100 |08.04.2015 Осман Октай пред Фрог: Поведението на Цацаров е „гузен негонен бяга“ . 8| 5838 |07.04.2015 Делийски за Фрог: Политическият елит замазва истината за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads