Реклама / Ads
1| 2815 |25.10.2022 НОВИНИ

Фон дер Лайен: Атаките с дронове са признак за отчаянието на Русия

.
Урсула фон дер Лайен
Атаките с дронове са признак за отчаянието на Русия. Светът не трябва да губи време, а да помогне на украинците да възстановят бързо страната си, заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Reuters.
 

Тя се изказа днес на откриването на международната конференция в Берлин за възстановяването на Украйна.

 

"Нямаме време за губене, мащабите на разрушенията са поразителни. Световната банка оценява стойността на щетите на 350 млрд. евро (345 млрд. долара)"

 

Ето какво още каза фон дер Лайен:

 

Украйна е получила повече от 19 млрд. евро помощ от ЕС през 2022 г., без да се включват военните доставки.


Украйна се нуждае от до 5 млрд. евро месечно само за покриване на бюджетните разходи, включително за изплащане на заплати и пенсии.


Европейският съюз е готов да финансира Украйна с 1,5 млрд. евро на месец, което ще възлиза на около 18 млрд. евро през 2023 г.


ЕС не трябва да позволява на Русия да унищожи енергийната инфраструктура на Украйна.


Международното финансиране за възстановяването на Украйна следва да бъде обвързано с реформи, равенство между половете и приобщаване.
Европейската комисия е готова да бъде секретариат за управление на цялата международна помощ за възстановяването на Украйна.


Ще продължим да подкрепяме Украйна по всякакъв начин, каза преди това германският канцлер Олаф Шолц. Германия ще достави на Киев системи за ПВО, от които се нуждае. Атаките с дронове са признак за отчаянието на Русия. Това е поредното дъно, което Русия постига.

 

Какво още каза Шолц:

 

От нашия исторически опит знаем, че възстановяване на една страна е възможно.
Сега е моментът да създадем рамката за това, да говорим за това как да осигурим възстановяването на Украйна, изграждането на инфраструктурата й и модернизирането на страната, и как да го финансираме.


Това ще бъде предизвикателство за цяло едно поколение.


Украйна трябва да стане важен производител на зелена енергия, център на дигиталните технологии, голям доставчик на храни, член на ЕС със съответната инфраструктура.


Украйна също трябва да поеме отговорност и да участва в това, за което сме се събрали.


Трябва да се осигури прозрачност, борба с корупцията, децентрализиране и регионално развитие, колкото по-добри условия се създадат, толкова по-голяма ще е международната подкрепа.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 15678 |20.10.2022 Люк Скайуокър изпраща армия от дронове на Украйна . 2| 2686 |20.10.2022 НАТО: Всички данни сочат, че Иран снабдява Русия с дронове . 0| 2727 |19.10.2022 ЕС подкрепи санкции срещу ирански граждани и компании, заради доставянето на дронове за Русия . 2| 2807 |19.10.2022 Фон дер Лайен: Руските удари по украинска инфраструктура са военни престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads