Реклама / Ads
1| 2153 |19.08.2024 НОВИНИ

На фона на нарастващите заплахи от КНДР: Южна Корея и САЩ с мащабни 11-дневни военни учения

.
Източник: БГНЕС
Южна Корея и Съединените щати стартираха мащабни 11-дневни съвместни военни учения за укрепване на общата отбранителна готовност на фона на нарастващи заплахи от Северна Корея и напрежение по границата между двете Кореи, съобщи агенция Йонхап.
 

Агенцията алармира, че Пхенян продължава оръжейните си разработки, а също, че тази година е извършил пробно изстрелване на 37 балистични ракети.

 

Ежегодните маневри „Улчи фрийдъм шийлд“, които ще продължат до 29 август, се основават на сценарий с пълномащабна война. Те включват компютърно симулирани командни учения, същевременни полеви учения и учения за гражданска защита, информира Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

 




Учението ще е аналогично с миналогодишното. То ще включва около 19 000 южнокорейски войници. Предвидените 48 полеви учения включват морски десанти и бойни стрелби. За сравнение миналата година полевите учения бяха 38. Ученията на ниво бригада са се увеличили на 17 за сравнение с четири през 2023 г.

 

Учението ще подсили способностите на Южна Корея и съюзниците ѝ, както и готовността за отговор на провокации и за отбрана при употреба на оръжия за масово унищожение от Северна Корея.

 

Ръководеното от правителството учение за гражданска защита за първи път ще включва сценарий, симулиращ севернокорейска ядрена атака, предаде източник на Йонхап. Съвместното военно учение обаче не включва такъв сценарий, уточнява агенцията.






КНДР отдавна заклеймява съвместните учения в Южна Корея като репетиция за инвазия срещу нея.

 

Вчера Институтът за американски изследвания към севернокорейското външно министерство осъди ученията като „най-нападателните и провокативни военни учения за агресия“ в изявление, разпространено от Корейската централна телеграфна агенция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2148 |19.08.2024 Забраната за износ на инсулин и някои антибиотици се удължава до 19 септември . 23| 3163 |19.08.2024 Кожарева със сигнал до Сарафов за оказван върху нея натиск да не назначава Калин Стоянов за силов министър . 0| 2146 |19.08.2024 Кметът Пенчо Милков откри строителните площадки за основен ремонт на „Алеи Възраждане“ и ул. „Княз Ал. Дондуков-Корсаков“ . 3| 2375 |19.08.2024 Христо Панчугов: Президентът смята, че е единственият, който може да спаси системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads