Реклама / Ads
7| 3002 |03.03.2023 НОВИНИ

Гълъб Донев от връх Шипка: Прекланяме се пред хилядите знайни и незнайни опълченци, избрали България

.
Гълъб Донев
Служебният премиер Гълъб Донев заяви от връх Шипка, че днес ”родината ни има нужда от своите опълченци по дух и от своите идеалисти по душа, които ще се отрекат и ще загърбят личните си интереси и стремежи, и ще се отдадат на общонационалната кауза за силна, независима България.” Въпреки лошото време и мъглата, хиляди се изкачиха на върха, за да почетат паметта на загиналите за свободата на България.
 

Служебният премиер Гълъб Донев прие почетния караул, след което беше отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите воини от Великотърновския митрополит Григорий.

 

От връх Шипка Гълъб Донев: "Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка. Всяка педя земя разказва драматичната история на българската свобода. Тя е пропита с кръвта и саможертвата на предците ни. Това е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки. Шипка е място, в което се стъпва като в храм, защото под нозете ни стоят костите на опълченците, които през 1877г. браниха върха до последен дъх."

 

Служебният премиер посочи: "Днес, когато честваме 145г. от Освобождението, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора: „Свобода или смърт“, избраха България.“

 

Донев каза: "Днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух и от своите идеалисти по душа, които ще се отрекат и ще загърбят личните си интереси и стремежи, и ще се отдадат на общонационалната кауза за силна, независима България. Това е наследството, завещано от опълченците на Шипка." И допълни: "Да живее свободна и независима България!"

 

Въпреки лошото време и мъглата, хиляди се изкачиха на върха, за да почетат паметта на загиналите за свободата на България. Те са на Шипка, защото са горди, че са българи.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2986 |01.03.2023 Донев бори спекулата със специално координационно звено . 6| 3116 |22.02.2023 Гълъб Донев: Последните промените в Изборния кодекс създават неясноти и трудности . 4| 3450 |21.02.2023 Донев подари на Патриарх Неофит диригентска палка . 9| 3019 |21.02.2023 Гълъб Донев: Оставката на говорителя на ЦИК няма да повлияе на честността на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads