Реклама / Ads
13| 10694 |01.09.2009 НОВИНИ

С. Гамизов: Даниел Вълчев в далавера за 100 милиона ?

.
Гражданска лига на България ще внесе до понеделник прокуратурата сигнал за злоупотреби в Национален педагогически център, които са извършвани в периода 2005г. - 2009г.
 
Става дума за злоупотреби с провеждане на курсове за повишаване на квалификацията на учителите. Престъпната схема се е състояла от четирима души като сред тях е и бившият министър Даниел Вълчев, който според анализаторът Стефан Гамизов е ръководил престъпната група.

В нея са участвали още Димитър Танев, Пламен Сураджийски и Цонка Кенарова, които според Гамизов действали в сговор. Злоупотребите са наблюдавани от Гражданската лига в последната година и половина и става дума за курсове за преквалификация като през 4-годишния период на злоупотребите са минали около 100 милиона лева. По-голямата част от средствата са само на документи като организаторите не са правили никакви конкурси. На практика това били фиктивни семинари, обучители, външни фирми и други подобни хитрости.

Според Гамизов Даниел Вълчев до сега винаги е успявал да се измъкне от подобни далавери, защото имал влиятелни приятели. „Внимавайте какво ще направи министърът на финансите”, насочи Гамизов журналистите като очаква в близко бъдеще да се осъществят подобни схеми като при бившия финансов министър Милен Велчев.

До понеделник ще бъде подаден сигнала като от Гражданска лига са песимисти, че прокуратурата ще направи нещо поради закона за амнистията, който според организаторите на днешната пресконференция е направен така, че да спасява бившите управляващи от извършените престъпления.

Според ръководителят на Гражданска лига на Българя заканите на ГЕРБ, че ще осъдят някой от предишните управляващи били само хвърлени във въздуха думи. Като пример бе даден кметът на Велико Търново Румен Рашев, на когото нямаше възможност да се потърси наказателна отговорност. От Гражданска лига ще поканят 3 водещи партии без АТАКА, за да се направи подписка срещу закона за амнистията. „Разочаровани сме, че досегашните управляващи не откриха този казус”, каза Гамизов. В момента, в България се строят най-скъпите ВЕЦ, АЕЦ и ТЕЦ, подчерта анализаторът. Като за енергийния проект на ДПС никой не знаел колко струва. В момента хора като Станишев, Доган, Царя и президентът Първанов само се подсмихват, че ще бъдат разследвани.

Гамизов е на мнение, че парите не са отишли по-нависоко, защото партийните лидери са били много богати. От Гражданската лига днес смятат да напишат писмо до прокуратурата с намерението си да дарят 15 000 лева за експертиза по скандала НЕК, където ставало дума за злоупотреби от около 310 милиона евро. Родните обвинители казали, че нямат нужните средства за важната експертиза.

Гамизов призова журналистите да се заинтересуват защо съпругата на бившия заместник-министър на финансите Кадиев, е официален търговец на АЕЦ „Козлодуй” като там също ставало дума за милиони. Разочарован от родното правосъдие, анализаторът смята да разкрие родните злоупотреби на свой германски приятел от местните спец -служби. Токът, който е краден в България е отишъл в Швейцария и все някой ще уредим с Европейска заповед за задържане, закани си към бившите управници Гамизов. По скандала му с депутата от ГЕРБ Иван Колев, който се закани да изправи Гамизов пред съда, лидерът на Гражданска лига на България каза, че това няма да се случи. Според него, ако Колев подаде иск, срещу него ще бъде поискана експертиза и ще изплуват големи нередности. Гамизов посъветва Колев да си внесат данъците, които двамата с баща му дължат на държавата - близо 2, 4 милиона лева от ДДС.

„Аман от тарикати дето се промъкват в политически партии и се мислят за повече от всички останали”, заключи Стефан Гамизов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 12928 |17.08.2009 Далавера – Миков купил за МВР 1000 принтера по 1400 лв. парчето . 9| 8400 |09.07.2009 Далавера с новите лични карти взривява МВР . 4| 4905 |10.06.2009 Д. Вълчев: Не е номерът да станеш студент, а да завършиш . 58| 6222 |21.05.2009 Стефан Гамизов: Не гласувайте, това e гражданско неподчинение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads