Реклама / Ads
5| 5242 |27.03.2013 НОВИНИ

Гърци разбиха канал за дрога и оръжие през Петрич!

.
Източник: Struma.com
33-годишният Радослав Р. от Благоевград и приятелят му Александър Б. бяха задържани преди дни в пристанищния град Игуменица в Гърция на път за Италия.
 

При обиск на микробуса и БМВ-то, с което пътували благоевградчаните, местните гранични полицаи открили 1,5 кг хашиш и 4 автомата “Калашников” със заглушители и множество пълнители, съобщава Struma.com.Находката била открита в страничните врати на микробуса, който гърците буквално разфасовали. Задържани са Радослав и Александър и пътуващ с тях италианец от калабрийската провинция Козенца. Радослав от години превозвал пътници по трасето Благоевград - Италия. Негов приятел Дарчо от Разлог за последното пътуване му предложил микробус взет на лизинг от Дупница, за да пътува до Италия.

Трябвало да закара 4 човека от Разлог, няколко от Благоевград и един италианец от Петрич. Заедно с това е трябвало в Италия да бъде закаран и лек автомобил БМВ на негов приятел в Милано. Радослав карал БМВ-то, а приятелят му Александър се качил да кара сребристия мерцедес на Дарчо.

С натоварените пътници Радослав и Александър минали през Петрич, откъдето качили и калабриеца. При пристигането на Игуменица били посрещнати от полицаите и спецченгета от Интерпол.

Пред очите на смаяните пътници били открити оръжията и дрогата. Радослав, Александър и италианецът са в ареста, а колите са задържани. Според разследващи става въпрос за съществуващ от години канал за дрога по трасето България - Италия минаващ през Петрич. Находката на оръжията обаче шокирала интернационалната полицейска бригада. Работата по случая продължава. Съпругата на Радослав – Снежана, е в шок и само плаче.

Съпругът й от години пътува и никога не се е занимавал с подобни неща. Тя не може да си обясни защо е арестуван. “Невинен е в затвора. От две седмици вече се мъчи там и никой не го е потърсил. Няма български власти или адвокати, които да се погрижат. Взел е чужд автобус и откъде да знае какви скрити ниши има в колата. Собственикът на микробуса въобще не ми се е обадил да ме попита какво правим и как ще му помагаме. Трагедия”, обяви Снежана Радославова. Работата по издирване на останалите в петричкия канал за Италия продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6094 |17.02.2013 В София палят американското знаме, дупничани блокират пътя за Гърция . 0| 5510 |15.02.2013 Разлюля ни трус от Гърция . 5| 8291 |28.01.2013 Йоско си живял с истинска самоличност в Гърция . 13| 7419 |26.01.2013 Йосиф Йосифов-Йоско арестуван в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads