Реклама / Ads
1| 4397 |19.07.2016 НОВИНИ

Ген. Атанасов: ДСБ иска президент контрапункт на Борисов

.
Атанас Атанасов
В ДСБ работим да се даде политическа алтернатива на управлението. ДСБ иска да изберем държавен глава, който да е контрапункт на правителството. Да не цъфнем с вариант да изберем държавен глава, който да гледа на Изток, а не на Запад. Това каза пред bTV ген. Атанас Атанасов от ДСБ.
 
Като дребни игри той характеризира думите на Борисов, че ще има смяна на министри.

Следя информационния поток и виждам каква фиксация има върху РБ. И това е страх, че може да се роди алтернатива на това управление. И ние трябва да я дадем, каза още той.

Обсъждани са кандидатурите на Гроздан Караджов и Трайчо Трайков за кандидат-президентска двойка. Един от двамата може да е кандидат. Но се водят и разговори с други сериозни хора. До десет дена може би ще има избор и ще дадем алтернатива, разкри той. ДСБ и СДС няма да издигаме кандидутири, разчитаме на гражданското общество, което подкрепя Реформаторскиая блок, допълни генералът.

Атанасов коментира и работата на кабинета Борисов-2. Това правителство не прави реформа. Има пълна имитация във всяка сфера. Борисов започна старата песен на нов глас. Ние бяхме коректива да се извършат определени реформи. Митов и Ненчев ги подкрепяме заради външнополитическия курс към ЕС и НАТО. Москов не е наш, бе такъв до декември миналата година, той е министър на Борисов. Не се прави реформа не само в здравеопазването. Какво се случи с реформата в администрацията - пълна партийна партизанщина. Борисов в прав текст предупреди, че трябва да подкрепят кандидата на ГЕРБ на изборите, за да запазят и министрите и администрацията местата си.


Генералът изказа мнение и за преврата в Турция.За волен сидеров са виновни американците и американския империализъм. Но е налице неуспешен опит за преврат Трудно се уцелва кое е истина и кое е пускано манипулативно. Но при всички случаи е имало опит за преврат. Какво е, трябва да кажат специалните служби. Но се обсъжда така, сякаш сме провинция на Турция. Ние сме суверенна дръжва. Трябва да се наблюдават процесите в Турция и се вземат мерки, посочи той.

Всяването на страх е удобно за статуквото в България. Вижте какво става в Турция!? Това е експлоатация на страховете. Една нестабилна Турция поражда рискове за България, ние трябва да ги наблюдаваме и реагираме, но не да изместваме дневния ред на обществото ни. Идват президентски избори. А не да казваме, че щом мечката играе при съседа, ще дойде и при нас. А забравяме да питаме, какво стана с парите на КТБ, какво се случва с АЕЦ "Белене", защо се слагат удобни хора в регулаторите. Трява да съсредоточим върху дневния ред на българската държава. Да не цъфнем с вариант да избере държавен глава, който за гледа на Изток, а не на Запада. Може дори да е и от ГЕРБ, разсъждава ген. Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4376 |19.07.2016 РБ пак без кандидат-президент . 0| 4065 |19.07.2016 Турция официално поиска екстрадирането на Фетхуллах Гюлен . 50| 145103 |18.07.2016 TNS opinion: Слави Трифонов бие всички за президент и парламент . 3| 6211 |18.07.2016 Б. Бонев: Ако Нейнски е била кандидатът за президент на Борисов, провалът е огромен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads