Реклама / Ads
20| 8220 |14.07.2011 НОВИНИ

Ген. Бонев разконспирира трупа на "политическото" куче

.
Хронологията на скандала, започнал с отказа на политици, сред които депутатът на ГЕРБ Георги Икономов, да използват театралния фестивал в Банско за пропаганда и завършил с изхвърлено животно в река Глазне, точно срещу хотелския комплекс на организаторите на културната проява Нона Йотова и съпруга й генерал Богомил Бонев, е в центъра на коментарите в курортния град под Тодорка, пише в "Струма
 
Според читатели, зрители на заключителното представление на фестивала "Балкански синдром" на Мариус Куркински, репортери и общественици вечерта на 7 юли нещата се развиха така:

Интересът към представлението на М. Куркински е огромен, няма никакви билети. Десет минути преди 20.00 часа - началото на спектакъла, човек от името на депутата Георги Икономов предава картичка с настояване нарочен текст с неговото име да се прочете в края на представлението, когато залата е на крака и е налице истински триумф на изпълнителите и възторжените зрители.

Икономов освен че е народен представител, е и кандидат за кмет. До този момент в четирите издания на фестивала не се е запомнил като “ценител” на театъра, напротив, активно е пречил, защото го е считал за реклама на настоящия кмет Ал. Краваров. Да оставим факта, че ценителите си купуват билети, а Икономов предпочиташе да седи на безплатните редове за гости, без да има покана.

Настоятелното искане точно в този момент да се чуе името му по всички правила си е опит за скрита политическа реклама. Като е искал да поднесе цветя, можеше да избере по-скромен вариант, без да се самоизтъква. Той е избран като народен представител от Благоевградски район, но хората не гласуват за него, а за Бойко Борисов.

След представлението, което приключи около 22.00 ч., гостите се прибраха в “Роял Тауърс”, включително представителят на в. “Струма”, и там научиха от съдружника в комплекса Тодор Евтимов за това, което се е случило на моста, непосредствено пред входа на сградата. Извикана е полиция, която получава номера на пикапа, с който дошли двамата мъже. Точно пред комплекс "Роял Тауърс" двама души изхвърлят умряло животно от моста на камъните, защото река Глазне в момента е почти пресъхнала.

През нощта дежурният на РПУ - Банско е помолен да изпрати кола да направи обиколка на района. На другия ден е уведомен министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, като му е дадена вероятната причинно-следствена връзка между събитията преди спектакъла и последвалите действия. Той обещава съдействие, което се очаква да означава не толкова РПУ да си свърши работата, колкото да се предупреди евентуално самозабравилият се депутат, че е допуснал груба грешка.

Полицията няма нужда да разследва кой е собственикът на пикапа, защото има номера. Тя прави това “разследване” не заради публикацията във вестник "Струма" под заглавие "Мафиотски почерк - захвърлиха умряло куче за сплашване на ген. Б. Бонев...", а защото има подаден сигнал от очевидеца Тодор Евтимов. Естествено, полицаите няма да посмеят да разпитат Икономов, защото е народен представител, а освен това канчето следва да му бъде набито от неговия шеф.

При “сложното разследване” полицията установява, че собственикът на пикапа е някакъв овчар, нямало умисъл, било битовизъм. Какви въпроси поражда всичко това:

1. Кой е вторият човек и има ли някой от двамата връзка с някоя политическа сила"

2. Защо, след като кошарата му е на километри нагоре в планината, си е направил труда да мъкне умряло животно до централната част на Банско и да го изхвърли на най-осветеното място"

3. Защо не е направена разпечатка на телефоните на двамата извършители, за да се види кой ги е търсил между 20.00 ч. и 21.45"

4. Защо шефът на полицията в Банско е искал подчинените му да убедят Тодор Евтимов да изпрати опровержение до вестник "Струма", че Икономов няма нищо общо със случая" Това изобщо не е работа на полицаите, а е политически слугинаж.

В заключение позицията на Икономов, публикувана като право на отговор във в. "Струма", в която той заявява: "Надявам се, че след тази истинска простотия моите съграждани няма да се настроят негативно към всички творци, показали таланта си пред театралната публика на Банско", е наистина подценяване на жителите на най-големия зимен курорт на Балканите.

Всеки може да свърже две и две. Най-малкото пък да се настрои негативно към артистите, които допринесоха за седемте празнични дни в града. А виновна да се помрачи накрая това настроение е неинтелигентната политическа алчност да си правиш реклама на чужд гръб.

С мълчанието си до момента мислех, че съм дал достатъчно знаци, че не искам да се раздухва повече тази история. Надявах се някой, сгрешил един път, да не настъпва мотиката втори път. Е, не. Зорлем ме принуждават да кажа истината факт по факт. Нямам никакво намерение да се занимавам с изборите на каквото и да било ниво, но няма и да позволя изборджиите да си мислят, че безнаказано ще им се размине втори път, след като веднъж полицията им е покрила глупостите под килима.

Що се отнася до подличките инсинуации с моето име, такива като Икономов трябва добре да знаят, че в политическата си биография съм срещал и по-интелигентни противници от тях, и всичките си ближат раните.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8946 |04.05.2011 Богаташи продават бизнеса си, трупат пачки в брой . 25| 5967 |26.04.2011 Трактора натрупал 1,9 млн. лв. данъци . 10| 5485 |23.03.2011 Французин завлече с 50 000 евро Б. Бонев . 59| 6084 |23.01.2011 Б. Бонев: Цялата истина от досиетата никога няма да се прочете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads