Реклама / Ads
8| 9176 |14.01.2023 НОВИНИ

Георги Георгиев: Гледам дарителите на ГЕРБ. Не е скандално, срамно е!

.
Кремен Георгиев
Гледам дарителите на ГЕРБ. Не е скандално, срамно е! Срамно е, че тази организирана престъпна група е ”усвоила” няколкостотин милиона само от партийна субсидия и още няколкодесетки милиарда от бюджет, общини и европейските фондове, а почти няма дарители и собствени приходи!
 

 На това му се вика паразит. Пример, че тези са свикнали само да взимат, а не да дават. Видно, че Бойко Борисов например НЕ Е дарил нито лев на собствената си партия.
Все пак има малко информация на официалният сайт на ГЕРБ. За 2011г. списъка е без имена и данни за дарителите - прилагам снимка. Пълна прозрачност, както се казва.


За 2019г. има публикувана една декларация за дарение от 8000 лв от Кирил Панайотов - гр. Русе. Мога обосновано да предположа, че това е същият Кирил Панайотов, шеф на една частна русенска клиника, който стана известен, като редовен рекордьор по заплата сред болничните шефове- над 122 000 лв заплата на месец или около един милион и половина годишна заплата и то в най-тежките ковид години, когато здравната система изнемогваше, а на медиците на първа линия даваха по хиляда лева. Клиниката, която е ръководил Панайотов има договор със Здравната каса. Фактически е дарил около една своя надница. Интересно е и че ГЕРБ са публикували декларацията на Панайотов с всичките му лични данни - ЕГН, номер на лична карта и дата на издаване, адрес и тн. Заличил съм ги.


За 2021г. също са публикували данни за няколко дарители. Има интересни имена, влезте в сайта и ги разгледайте. Някои са известни с получените по времето на ГЕРБ милиони от обществени поръчки. И са дарили някой лев. Дето се вика - захлебили са. Прави впечатление Генади Велков - областен председател на СДС, който е дарил рекордните 9500лв на... ГЕРБ! Много алтруистично! В момента кмет на Видин е Цветан Ценков - бивш депутат от НДСВ издигнат от СДС, а шефа на СДС е най-големият дарител на ГЕРБ. Знам как звучи, ама не е смешно.

 

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2986 |13.01.2023 Кристалина Георгиева: САЩ може да избегне рецесията и да постигне ”меко приземяване” . 1| 3102 |09.01.2023 Георги Георгиев: Не бива да се повтаря безобразието с ремонта на жълтите павета . 0| 3002 |09.01.2023 Георги Гвоздейков: В ход е процедурата за закупуване на медицински хеликоптери . 1| 3104 |06.01.2023 Георги Гвоздейков: Ако има подадена оферта и има фирма-изпълнител, хеликоптер може да имаме до месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads