Реклама / Ads
2| 4936 |01.07.2009 НОВИНИ

Георги Колев е новият шеф на Софийски градски съд

.
Георги Колев
Въпреки че до последно бе един от основните претенденти за позицията - Светлин Михайлов не бе избран повторно на този пост.
 
Неговото място ще заеме Георги Колев, досегашен шеф на наказателно отделение в СГС.

До избирането на Георги Колев се стигна след балотаж, предшестван от остра полемика и ясно очертаване на лобитата в съвета.

При първото гласуване Колев спечели 11 гласа, а Светлин Михайлов – 7.
При второто Георги Колев получи мнозинство от 13 гласа от 25-те члена на Висшия съдебен съвет ( ВСС), а колегата му и досегашен шеф - Светлин Михайлов получи едва 5 гласа. Останалите 7 членове на Съвета са пуснали недействителни бюлетини, което е знак, че не одобряват нито един от двамата кандидати.
Кандидатите за ръководното място на най-важния съд в страната бяха петима.

Дискусиите в съвета се превърнаха в “за” и “против” досегашния председател Светлин Михайлов. Говори си, че от години съществува приятелски кръг, съставен от членове на ВСС и други високопоставени и не чак толкова високопоставени юристи, които от години си плетат пъзела, заяви председателят на Върховния административен съд (ВАС) Константин Пенчев по време на дебата преди вота.

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Константин Пенчев посочи, че първият мандат на Михайлов е бил провал, а вторият ще бъде позор за съдебната система. Въпреки това повечето мнения бяха за Михайлов.Едно от тях е на Иван Колев ( ВСС), койото открито застана зад кандидатурата на Светлин Михайлов.

Според бившия шеф на Софийския районен съд, спряганият за близък до ДПС магистрат Михайлов е един много добър администратор, който е създал много добър колектив в СГС, независимо от "всичката помия, която се изля върху него".
"Има друга група в съдебната система, която се опитва да изземе кадровата функция на ВСС", добави Колев.

Членът на ВСС Светла Данова също подкрепи Светлин Михайлов. Тя разказа, че е "приятелка с почти всички съдии в градския съд, включително и със секретарката на Светлин Михайлов".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4711 |13.06.2009 Махмуд Ахмадинеджад e новият стар президент на Иран . 0| 5132 |09.06.2009 Съдът оневини Емил Хърсев и Георги Танев . 5| 6374 |22.04.2009 Галина Тонева е новият зам.-главен прокурор . 25| 8654 |03.03.2009 Георги Първанов: Нашата свобода не е случаен исторически подарък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads