Реклама / Ads
22| 4805 |27.04.2021 НОВИНИ

ГЕРБ-СДС - изключително притеснени от революционните промени в ИК

.
Източник: БГНЕС
Новото мнозинство приема форсмажор революционни текстове в закона. Изборният кодекс ще бъде приет за една нощ. Хората са си наумили някакви неща, искат да ги направят без оглед последствията, сигурността на изборите и на това дали е технически възможно или невъзможно. Това е юридически фарс и юридически цирк.
 

Това заяви пред журналисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

 

За промените в изборния закон, “писани за една нощ” обвинения имаше още миналата седмица, когато проектите на редица формации бяха гледани в пленарна зала и в правна комисия. 

 

Думите на Чолаков идват и на фона на днешните решения на същата тази комисия, която гледа приетото в НС предложение но “Има такъв народ” за промени в изборния закон. Решено бе да се намали състава на ЦИК, а машинното гласуване да е задължително за секциите с над 300 избиратели. 

 

“Това, което се разиграва в момента, е някакъв юридически фарс. Не е възможно в закона да се записват неща, които не могат да бъдат изпълнени, не е възможно да бъдат записвани по желание и не е възможно ние да записваме хрумванията си, които, освен че не могат да бъдат реализирани, залагат големи мини под целия избирателен процес”, категоричен бе Чолаков.

 

Депутатът на ГЕРБ повтори и опорката със “заклинанията и клетвите”, с които не може да се управлява. 

 

"Всички заклинания и клетви за нов морал в законодателството, за това, че няма да се приемат закони за една нощ, се оказаха абсолютно кухи фрази. Този закон ще бъде приет за една нощ, но кого обслужва, ще разберем по-нататък, но че ще създаде много сериозни затруднения на следващата администрация - за това също нямаме никакво съмнение", изтъкна Чолаков.

 

Според него в момента се осъществява “силова модернизация на България” и определена група хора налага собствената си представа и визия. Чолаков не изключи възможността на следващите избори да има манипулации. 

 

"Съжалявам, искрено съжалявам, че участвам в този юридически цирк и не очаквах това нещо, че ще се случи, но това е положението. Изборите, които минаха, бяха честни и това беше потвърдено от абсолютно всички. Не разбирам какво налагаше това форсмажорно приемане на настоящите изменения в Изборния кодекс, но предполагам, че след 2 месеца ще разберем каква е била целта на вносителите", каза още Радомир Чолаков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3579 |23.04.2021 Официално: ГЕРБ-СДС върна мандата. На ход е Радев, а после - ИТН . 10| 3620 |22.04.2021 ГЕРБ-СДС търсят помощ от партията на Слави Трифонов за проектокабинета ”Митов” . 8| 4293 |20.04.2021 Проф. Андрей Чорбанов: Изключително грешно е да се направи втора имунизация с друга ваксина . 8| 3003 |20.04.2021 Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Митов: Ще говоря с ИТН и ДБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads