Реклама / Ads
11| 4946 |24.12.2023 НОВИНИ

Главсекът на МВР не иска да повярва, че екипажът на "Верила" може да има общо с кокаина за милиони

.
Работим с ирландската полиция и митническите власти. Към вчерашна дата броят на задържаните български граждани се увеличи с още един – станаха 6. Три от лицата са криминално проявени. Иска ми де са вярвам, че членовете на екипажа нямат нищо общо с този контрабанден трафик на дрога. 
 

Това обяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Живко Коцев. 

 

Скандалът с българския кораб “Верила”, собственост на “Параходство български морски флот” (БМФ) - компанията на братята Кирил и Георги Домусчиеви, избухна след акция на властите в Ирландия, при която на борда бяха намерени стотици килограми кокаин за милиони в района на ирландското пристанище Фойнс.

 

По документи “Верила“ е превозвал зърно от Канада за Ирландия. В ирландски медии се говори, че плавателният съд е поел заобиколен маршрут към Южна Америка. 

 

Първоначално арестуваните бяха петима, а вчера стана ясно, че задържан е още един от екипажа. Новината бе потвърдена и от БМФ. Шестият задържан е на възраст 32 години.

 

Към момента всички арестувани се намират в участъци на полицията в град Лимерик.

 

Криминалистът Иван Савов заяви, че екипажът на “Верила” със сигурност е бил наясно за това какво превозва. 

 

Главният секретар на МВР коментира още и разследването на убийството на Алексей Петров. Случаят е в задъдена улица - все още няма заподозрян, но работата продължава. Българските власти обявиха, че ще искат помощ от ФБР, за да може да се отключи телефонът на Петров.

 

“Нямаме конкретен заподозрян, работим много сериозно и активно. Става въпрос за тежко, предумишлено престъпление. Проверявани са лица за съпричастност. Ако ФБР получат телефона на Петров, той ще бъде отворен в рамките на няколко месеца”, смята главният секретар”, заяви Коцев. 

 

За обира на инкасо автомобил за милиони Коцев заяви - трима са задържаните участници в грабежа, един човек се издирва. Все още няма яснота къде са парите. Обирът за над 5 млн. лева е от края на 2022 г. Той се случи в паркинга на столичен търговски център.

 

“МВР е сложен структурен организъм, който е натоварен с огромни обществени очаквания. Служителите на министерството бяхме изправени пред огромни предизвикателства. Измина една сложна и динамична година. Борим се с незаконната миграция, каналджийството, противодействието на киберпрестъпността, пияните и дрогирани шофьори, наркоразпространението и домашното насилие.  Имам огромни изисквания към служителите ми. Престижът на МВР е накърнен, липсва мотивация на служителите”, коментира още Коцев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4993 |24.12.2023 Чудото на растящия камък в манастира Свети Георги Победоносец . 4| 4706 |24.12.2023 Полицията в Кьолн нащрек. Пазят Кьолнската катедрала заради сигнал за атака на Нова година . 9| 6996 |24.12.2023 Кирил Кадийски с Коледен поздрав: Гласът на жабата край българското политическо блато . 8| 6113 |24.12.2023 ФрогНюз ви пожелава светли празници!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads