Реклама / Ads
18| 6006 |22.10.2015 НОВИНИ

Горчева за Фрог: Златев ще разруши "Къщата на ягодите", защото така иска

.
Даниела Горчева
Красивата къща, намираща се на ул. "Сан Стефано" 6 в София, известна като „Къщата с ягодите“, е била построена между 1927 г. и 1930 г. за банкера Димитър Иванов и съпругата му Надежда Станкович. Проектирана е от завършилия училището за художествени занаяти във Виена и във Висшето техническо училище в Карлсруе български архитект Георги Кунев. Когато през 2009 година новият й собственик Валентин Златев я е купувал, той е бил наясно, че купува архитектурен паметник на културата, заяви за Фрогнюз журналистката Даниела Горчева.
 

Това обаче, с което също е бил наясно, е че в корумпирана България, управлявана от простаци без вкус и без свян, „законът е врата у поле“ и, че „ако нещо не се решава с пари, то се решава с много пари“. Според информация на в. „Дневник“, която до този момент не бе опровергана, експертният съвет към Министерството на културата е разгледал проекта на собственика на къщата – шефа на "Лукойл" Валентин Златев и ВЪПРЕКИ съпротивата на някои от участниците, мнозинството е гласувало одобрение на намерението за събаряне и "преизграждане" на къщата.“

 

И така. Опасният и саморушащ се пропаганден монумент пред НДК, вдигнат в чест на не знам си кой конгрес на БКП (и на мястото на Паметните плочи на убитите български офицери и войници и гигантският и унизителен за България пропаганден монумент пред Алма матер, вдигнал заплашително съветски шпагин в синьото небе на София НАД знамето на българския парламент няма да бъдат демонтирани и преместени. Въпреки че има общински решения, които са влезли в сила, но не се изпълняват!

 

Но "Къщата с ягодите" ще бъде разрушена! Понеже на Валентин Златев от Лукойл така му се е приискало. В приличните правови държави той като собственик на тази къща щеше не само да е задължен да не променя нищо съществено в нея, но и да я поддържа. И ако не я поддържа, тя щеше да бъде конфискувана от него в полза на държавата. Никой няма да остави когото и да било да разрушава и „преизгражда“ един архитектурен паметник на културата, каквато е практиката в корумпирана България.

 

В същата тази България, където довчерашните „активни борци против капитализма“ за една нощ станаха първи „капиталисти“. Разбира се, не със спечелени по почтен път от тях пари, а с пари, откраднати от българския народ.

 

И аз искам главният архитект на София Петър Диков, кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на културата Вежди Рашидов да си понесат отговорността и истината да се разплете докрай. Също искам да знам имената на тези, които са гласували ЗА на това скандално заседание и кои са настоявали за скандалното решение, заключи Горчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5819 |21.10.2015 Първо във Фрог: Конфискувана кола за наркотици подарило МВР на Антонов . 43| 9185 |20.10.2015 Само във Фрог: Научният ни елит иска да си върнем Западните покрайнини . 5| 5613 |19.10.2015 Пенгезов за Фрог: Обрекоха ме на гражданска смърт . 18| 26122 |19.10.2015 Явор Нотев пред Фрог: Това с ваксината е чудовищно, алармирайте ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads