Реклама / Ads
31| 5769 |03.07.2011 НОВИНИ

Граждани на бунт срещу монополите

.
С плакати "Не ограбвайте народа с надути сметки", "Монопол след монопол, а народът бос и гол", "Спрете ценовия терор!" и скандирания "Стига произвол!", "Няма да мълчим, няма да търпим!", „Стига сте ни драли, стига сте ни крали!" и „Мафия!" започна поредния митинг срещу монополите у нас.
 

Въпреки дъжда, стотина граждани се събраха в градинката "Кристал" в София на протестен митинг, обединени от искането да се спре постоянното повишение на цените.

Участниците поиска още Народното събрание да изпълни незабавно исканията, включени в националната подписка на „ДНЕС" срещу монополистите, към която се присъединиха повече от 7 00 000 българи.

Да подкрепят протеста на гражданите дойдоха известни личности, между които Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Николай Урумов, Дани Милев, Дичо и други.

Митингът започна с ритуално шествие на каруца с триглав змей, като всяка глава символизира ток, вода и парно. Каруцата, теглена от човек-вол - символ на изнемощелия от ценовия терор български народ, бе дарена за отглеждане на ДКЕВР, в чиято роля се превъплати известният певец Дичо.

Участниците в протеста разиграха сценка, на която енергийният регулатор нахрани обилно триглавото чудовище със сметки за ток, парно и вода, като през цялото време беше освиркван от събралото се множество.

„Гледайте как ДКЕВР старателно си храни Любимците. Храни ги по 12 пъти годишно. Като бонус му предлага и по едно 13-о „изравнително" хранене", суфлираше през това време актьорът Николай Урумов.

След този хумористичен начин за представяне на ситуацията, участници в митинга бяха призовани за едноминутно мълчание в знак на солидарност с милионите българи, страдащи от безобразията на монополите и ценовия терор.

Протестът е насочен срещу криенето на печалби от монополистите и обявяването на несъществуващи разходи, които ДКЕВР включва в цената на енергията. Протестиращите искат от енергийния регулатор да не се поддава на натиска на монополистите и да изисква по-голяма прозрачност в ценообразуването, както и по-високо качество на предоставените услуги.

Според организаторите на протеста, няма разумни аргументи за увеличаване на цените на електро- и топлоенергията. Те считат, че регулаторът ги заблуждава, че увеличението ще бъде символично, като пропуска да спомене новите цени на нощната тарифа на електроенергията и увеличението на цените за фирмите, които ще калкулират новия енергиен разход върху произвежданите от тях стоки и услуги.

Това ще удари допълнително и без друго отънелия джоб на потребителя, категорични са протестиращите.

От движение „ДНЕС" издигнаха призив „Дошло е време да извикаме: Прекратете ценовия терор върху изнемогващите от натиска на икономическата криза българи."

Те са категорични, че повече няма да „толерират безобразията на монополите и непосилните цени на некачествените им услуги."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6397 |02.07.2011 ВМРО отново скочи срещу "Свидетели на Йехова" . 3| 6743 |28.06.2011 Опозицията срещу промените "Дянков" в конституцията . 2| 5720 |28.06.2011 Делото срещу Батко яко зацикли . 70| 6282 |27.06.2011 Боядисаният паметник е протест срещу оклюмалата нация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads